2019. február 14., csütörtök

könyvtárbejárás

hivatalosan csak május 14-én nyit meg a könyvtárunk, ünnepélyes keretek között, így biztos ami biztos alapon nem akartam elmulasztani a mára meghirdetett előzetes bejárást... bár még elég sok híja van annak, hogy késznek legyen mondhatni az épületet, mindenesetre bejárható, és főleg csak a berendezés, a bútorok elhelyezése hibádzott (jelzem csupa  modern minőségi bútorzat (lesz)...! minden csodás!



a homlokzat oromzata egy nyitott könyvet példáz

alatta meg angyalszárnyak (igaz,valaki leveleknek nézte de így még jobb(mindenki azt láthat, álmodhat  bele amit akar, csak az a kár, hogy olyan alacsony lett a mellvéd, hogy nem lehet majd kimenni az erkélyre (most még lehetett)...de van helyette terasz meg belső kert is  (az lesz az én helyem :)

persze Makovecz tervezés az épület (2006 óta hányódtak a tervek...) míg felsorakozhattak a már szép számban meglevő Makovecz épületek mögé)

nem tudom az okát teljesen, de az biztos, hogy én nagyon jól érzem magam a Makovecz épületekben (hatalmasak mégis meghittek, otthonosak, talán a sok természetes anyag, a fa teszi, és a magasságok amik merik szabadon lélegeztetni az embert, nem nyomják agyon, mint egy panelmennyezet pl

"összekötni az eget és a földet"... ez volt Makovetz hitvallása és ezt meg is valósítja az épületeiben


5 megjegyzés:

  1. B.G:F: Dobogókőn jártunk pár hete. Van ott egy Zsindelyes nevű, hát, minek is mondjam...vendégház. Csuda egy hely. Nyitott kandallóval. Simogatható fekete macskával. Nagyon finom gyógynövényes gyömbér itallal és kedves tulajdonossal. Makovecz Imre portréja pedig a falon. Kiderült, hogy azt a házat is, - -ahol olyan jó érzéssel ül bent az ember- Makovecz építette majd' 40 éve..

    VálaszTörlés
  2. M.B. Ó, de szép épület.! Öröm lesz bejárni és olvasgatni. Várjuk!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Ugyan màr.nevetseges.organikus.Rudolf Steiner "fasiszta" volt.?!..akkor még nem is volt fasizmus!hogy lehet egy epiteszeti stilust igy degradàlni.?!

      Törlés
    2. Zs.M.Sz. Lehet szeretni, vagy utálni ezt a stílust, de hogy fasiszta legyen, ez iszonyatos nagy butaság szerintem.

      Törlés