2019. február 23., szombat

az összes többi nap,,,

azt hiszem Nádas monogfáriaírója (tehát jó ismerője) nyilatkozta valahol, hogy Nádas szerint "a létezés tragikus". Az. Hát akkor mit noszogatjuk egymást az optimizmus felé. Ja, mert hogy csak ezzel a hazugsággal lehet elkerülni a szomorúságba zuhanást. Nade valami olyat is r, hogy többször kifejtette, hogy jobb lett volna meg se születni?! Na azt már nem, akkor inkább Snoopyal tartok, akinek bölcsességét tegnap reggel osztotta meg velem  valaki:

egy nap meghalunk.

de az összes többin élünk! (Snoopy)

Szóval én is Snoopyval tartva? az életet választom inkább! :) s Az összes többi napot!(pedig a kutyáknak, szegényeknek  jóval kevesebb az "összes többi nap" ami adatott)


3 megjegyzés:

  1. Sz.M. "Születésünk predesztinálja halálunkat" mondta rokonom, pár napja, mikor közölte apai ágon utolsónak eltávozott unokatestvérem halálát.(Már csak én vagyok.) Mennyivel optimistább lányod mondása! Az ő korában még mi sem foglalkoztunk a halállal, fütyültünk rá! Az élettel kellett törődnünk, volt időnk rá bőven. Csak mostanában peregnek gyorsabban a hetek, hónapok, de élünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, nagyon tetszik Snoopy (nem hiába régi kedvence lányomnak:) már rég töröm a fejem a az élet(halál)szemlélet megfogalmazásbeli megforditásán, de ennél frappánsabbat nem tudtam volna kitalálni! mindent pozitivvá tesz... (kivéve azt, de igy elhanyagolható I

      Törlés
    2. hát igen, egyre kevesebb (nekünk már különösen) az "összes többi nap", de hát ez valóban- igaza van a rokonodnak-, kódolva van a születésünkkel.(ezért ad abszurdum Nádas: meg se szeretett volna születni - ami hülyeség!) Nekem is sajnos idén két unokatestvérem ment el,,, fejtődzik a kötés...

      Törlés