2016. január 13., szerda

csak ülök..

...különböző padokon, a napsütésben, szótfogadva Csontváry legendás telegramüzenetének - "Császárt a napra kitenni stop Csontváry stop." -  jóllehet  Ferenc József (Bécs) volt a címzettje, de a náthája hasonló lehetett

csak ülök és hallgatok, meg nézek...

mindig akad mit

nem unatkozom

Széchenyi téren gimisták csoportja ül mellettem, mindenféléről beszélnek, majd kikötnek egy osztálytársuknál, akivel épp elég bajuk van, most épp arról számol be az egyik fiú felháborodva, vele kapcsolatban, hogy "azt mondja , hogy nem is volt holokauszt, csak kitalálták az egészet, nincs rá bizonyítékuk" - Küldjétek csak hozzám! - mondanám nekik, de aztán olyan dolgokat mesélnek társukról, hogy inkább lemondok a találkozásról a meggyőzés kockázatos lehetőségével együtt.

pedig épp ma van hivatalosan "a holokauszt áldozatainak emléknapja" - ma, Pészach utolsó napján mázkír is szokott lenni, délelőtt el is mentem a hitközség dísztermébe, de kiderült, - megint nem lesz mazkír - mert megint nincs ki a minjen - azaz 10 zsidó férfi..., imádkozhat mindenki külön, magában..., magának... (?) 

Dugonics téren gyönyörűek a tulipánok előttem, mellettem 3  legény beszélget, sütkérezve a napon; az egyik rövid nadrágban, rövid zokniban, a fehér sportcipőjét dicsérik, ő meg mondja közben:- "nézzétek milyen fehér a bőröm! fehét cigány vagyok! szőke cigány!" -"mondd azt, hogy magyar vagy! vagy azt hogy zsidó!" - biztatgatják cigánynak is látszó társai körülötte. - Az Orbán cigány? A Gyurcsány zsidó? - tanakodnak. Aztán meg a legújabb hírt tolmácsolják ekképp:" Valami új cserkészfúi lett az elnök. Ilyen kis úttörőféle..."

Csinálok egy képet az előttünk közömbösen virágzó  rózsaszín tulipánokról. (erre ők is észrevételezik: szépek a tulipánok!) :






2009. április 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése