2024. június 5., szerda

Timi a "legjobbak közt" :)

 Fejér vármegyei szerzőkkel mutatták be „Az év versei 2024” antológiát


Az előző év legjobbjai közül kerültek be művek

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendeztek irodalmi estet hétfőn, amelyen a versválogatás szerkesztője, Zsille Gábor mellett Péntek Imre és Gellén-Miklós Gábor költők voltak a vendégek.




Az előző év legjobbnak tartott verseiből jelenleg két nyomtatott antológia jelenik meg: egy régebbi „Szép versek”, és egy rövidebb múltra visszatekintő „Az év versei” címmel. Utóbbi legfrissebb számát mutatták be a hétfői rendezvényen, amelynek házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész volt. „Az év versei 2024” című kötetet jó tíz éve szerkeszti Zsille Gábor költő, műfordító, aki ebbe a válogatásba három Fejér vármegyei szerzőtől közölt verseket: Iancu Laurától, Péntek Imrétől és Gellén-Miklós Gábortól.

A felolvasásokkal színesített estre Iancu Laura végül nem tudott eljönni, így a házigazda Zsille Gábort, Péntek Imrét és Gellén-Miklós Gábort kérdezte. A szerkesztő a versek válogatásáról elmondta: körülbelül harminc irodalmi lapot néz át, mire kiválasztja, mely versek kerüljenek bele a következő évben megjelenő antológiába. Így elmondható, hogy a könyv hű lenyomata a mai magyar kortárs irodalomnak, olyan nevekkel, mint például Tóth Krisztina, Lackfi János, Turi Tímea vagy Czigány György. Zsille Gábor hozzátette: mindig keresi az új neveket, ígéretes tehetségeket, akik fiatalkoruk révén inkább az antológia vége felé szerepelnek, hiszen a kötetben a születés időrendje szerint olvashatók a költők versei.


(Timi két éve a SZép versek szerkesztője (több évi Körkép után cseréltek Szegővel) igy a SZép versekbe nyilván nem rakja be magát, jó hogy emitt szerepel(het)! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése