2022. március 15., kedd

ELEKTROMOSSÁG? 2010 márc 16

 

ma két égőt is kicsaptam, egymás után

az egyik pukkant is, kiverte az egyik biztosítékot is

a másik esetben csak az égő ment tönkre

még mondja valaki, hogy nincs bennünk elektromosság. de mikor, mennyi?

ébredés után történt, csak nem alvás közben halmozódott föl?!

és hogy is van ez ? a "feszültség"  elektromossággal kapcsolatos kategória. fizika óráról valami rémlik. (de a fizika sose volt erős oldalam)

ellenben kezdő tanár koromban a napló beírása után minden órán, ahogy felállva helyreraktam a széket, szikrázott a kezem alatt. Pedig nem is fizika (hanem magyar) órát tartottam), de Öveges professzor is megirigyelhette volna a szikráimat!:)

 

 


aliz2. :: 2010. márc. 16. 23:47 :: 2 komment 
Kategóriák: 
hétköznap :: Címkék: eset



1 megjegyzés:

  1. 1. KapitányG (Válasz erre):
    2010. 03. 17. 6:40
    Jaj, de jó, hogy nem én vagyok az egyetlen! Volt idő, amikor még az ételt is úgy mertem csak megkeverni, hogy konyharuhával fogtam a fakanalat. Először azt hittem, zárlatos a villanytűzhely, de hát az asztal is rázott. Minden. A macska. Ha hozzáértem a lányomhoz, feljajdult, hogy: "megráztál".
    Igaza van Márainak, amikor azt mondja: "És ne feledd soha, hogy a világ fia is voltál. Rokona a négereknek és a csillagoknak, a hüllőknek és Leonardo da Vincinek, a Golf-áramnak és a maláj nőknek, a földrengésnek és Lao-cénak. Mindehhez közöd van, egy anyagból vagytok,..."
    (és igaz lehet az is, amivel befejezi a gondolatot: "...egy lélek teremtett, ugyanaz a lélek fogad vissza. Ez egészen biztos.")

    2. aliz2. (Válasz erre):
    2010. 03. 17. 8:43
    ...de érdekes; miközben olvastam a Máray idézetet, bár korábban nem ismertem,de pont a később irt(olvasott!) zárójeles részt - a"befejező gondolatot"- gondoltam magamban, kiegészítésképp...:) jó, hogy hozzáírtad ezt is, hiszen valószinű ezekben az elektromos jelenségeinkben is a "lélek" is ott bujkál! (talán épp igy is hivja fel a figyelmet magára, amikor...)

    Mondj valamit

    VálaszTörlés