2022. március 29., kedd

MEGÁLLT AZ ESZEM 2012 márc 28

 

reggel "a jelentés" olvasásánál csak annyit mondtam, hogy megáll az eszem (pedig már hozzászokhatott volna a képtelenségekhez)...

aztán egész nap fájt a fejem (az is vajon miért fájhat)

mostanra elmúlt

de az elképedésem nem!

micsoda ország ez!? ahol az államfő kezeit mossa hivatalból mindenki... aki egy.. disszertációcsaló...

persze, valószinű nincs egyedül

de jelen pillanatban ő az egyetlen köztársasági elnökünk (köztársaságé?: mintha az se lenne már).. és se vissza nem akarja adni a jogtalanul használt doktori cimét, se lemondani nem akar az elnökségéről, mondván, biztos egyéb kvalitásai miatt lett elnök (netán "(szabadság)harcos" miniszterelnökünk a vívni tudása miatt rakta elnöki székbe?)

nekem és sokunknak nem kellene ilyen elnök...

a "bizottságnak" kell? inkább áthárítja a hibát azokra, akik nem vették észre időben a plagizálást, miért nem figyelmeztették a "jóhiszemű" delikvenst, aki igy joggal hihette, hogy szabályosan járt el(?!)

de ez egy ilyen forditott ország

örülök, hogy nem csináltam meg a doktori disszertációm, annak ellenére, hogy azt mondták a szakdolim védésekor, (1966-ban!)hogy nagyon kis ráforditással kiegészíthetném doktorira.- ha nem lesz jobb dolgom ...lett jobb dolgom! (tanitottam, tanitottam, tanitottam -mellesleg önálló gondolatok közlésére és nem másolásra... ) )szerencsére. most szégyellném magam, hogy gyanuba keveredhetnék az "akkori" idők elvárásai miatt? ami persze ugyancsak valótlanság! hibaátháritás...

...viszont szerencsére a bizottság egyik tagja különvéleménye később napvilágot látott, miszerint nem (mégsem) felelt meg a disszertáció a korabeli követelményeknek se, természetesen... (a másolás, még ha forditás is, nem önálló tudományos munka ugyebár, ezt bárki bármikor tudhatja)... (arról nem is beszélve, amit a jogász jobban is tudhat, bár mindenkinek kellene..., hogy a törvény nemtudása senkit soha nem mentesit betartása alól!)

de miért nem mond le, vonul vissza "önként"... (pedig előbb utóbb úgyis kénytelen lesz, vagy ha nem, mit sem ér már a "tekintélye", s az országé se , amit képvisel...)

de nálunk ez se divat...

....

u.i 2012. márc. 29-én

http://nol.hu/belfold/a_sote_mar_dontott_schmitt_cimerol

hozzászólások:

"10,31:

Eldöntötték : el kell venni a bitorolt dr. címet. Gratulálok, SOTE!

(10,34:

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa kezdeményezi Schmitt doktori címének visszavonását.

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa kezdeményezi Schmitt doktori címének visszavonását. - jelentette be Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora miután a doktori tanács reggel megtárgyalta Schmitt Pál kisdoktori disszertációjának ügyét. A tanács 22 tagjából 18-an voltak jelen. A bejelentést tapssal fogadták.

HURRÁ!"

http://www.origo.hu/itthon/20120329-a-sote-doktori-bizottsaganak-dontese-schmit-pal-plagiumugyeben-tulassay-tivadar.html

 

 


aliz2. :: 2012. márc. 28. 20:25 :: 14 komment



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése