2021. július 21., szerda

JÓL VAGYOK 2007

 

"...jól vagyok!" részletesebben

Szóval, viszatérve a tegnapi végszómhoz:(Amúgy jól vagyok!)

Hőség ide hőség oda - inkább feldobott vagyok, mint nem. Tegnap egy tévéből szűrődő ritmusos zenére még táncra perdülni is volt kedvem. (döbbenten is nézett rám lányom a számítógép mellől, bár tapintatosan nem szólt, lehet , hogy mégse a "jóllétem" jele ez?!) A napfény szerotonint csal elő a szervezetből, az viszont un. "boldogsághormon", depresszóűző azaz jókedvcsináló. (de erről már írtam részletesebben elmélkedős, "lilább" blogomban (http://url2.blogter.hu)  -http://url2.blogter.hu/?post_id=172472  (Több fényt!) úgyhogy ezúttal hagyjuk! Maradjunk a szikár tényeknél: remekül alszom, éjjelre már friss a levegő, fekhelyem szemben a kitárt ablakkal, és csak úgy zúdul rám az éltető "prana".

6 órai alvás után óraműszerűen ébredek, ez többnyire 6 órát is jelent, mert éjfél körül alszom el. Ha szerencsém van, megúszom fejfájás nélkül az ébredést, de ez a ritkább eset. Többnyire fáj a homlokom, ha nagyon nincs szerencsém, akkor baloldalon, és akkor napokig ott is maradhat. (bal félteke - racionális gondolkodás - kevesebbet kéne?!)

Ma baloldali napom van (mármint fejfájásban) - utolsó Saridonom veszem be rá reggeliként - nem is ér semmit.

Még a hajnali viszonylagosan tűrhető melegben kivasalok lányomnak két könnyű fehér ruhadarabot, délutánra, be akarunk menni Szegedre, megnézni a Thealteren a Zsótér rendezést. (Lányomék lettek volna a nyitóelőadás  (Metanoia), de a társulatból két ember sajnálatos autóbalesete miatt, elmaradt az előadás - őszre halasztva.) Ez a Zsótér féle K. mama lesz az első, amit megnézek - igy. De ebben a hőségben talán ezt se kéne... Meg azt is mondják, hogy válságban van ez az egész alternativ szinházi ügy (IS). Viszont csak nem hazudtolhatom meg teljesen régi szinházrajongó, sőt színjátszócsoport vezetői multamat! Na!

Viszont fel kell készülni: összeirom, mi minden kell a boltból, hát két kis ásványviz a (43-as) "útra", (ami nem lehet teljesen veszélytelen, pár napja szörnyű tömegbaleset színhelye"!) biztos.

Irány a bicikliraktár. Csakhogy teljesen le van eresztve a hátsó! Tegnap még semmi baja nem volt, de biztos megártott neki a hőség - csak utólag jött ki rajta. (Jó lesz nekem is vigyázni?) 11-re lesz kész, mondja a biciklijavító, ígyhát lemondok a cipekedéssel járó vásárlásról egyelőre. Viszont irány a patika: Saridonomért.(baloldali homlok rendületlenül fáj.) Közben azon veszem észre magam, hogy elég nehézkesen járok, mondhatni vonszolom magam. Pedig jól vagyok! De komolyan! Pedig ha valaki látná ezt a nehézkes vánszorgást (járás gyanánt), biztos rosszra gondolna - gondolom. Saridon után kérdi a patikus kérek még valamit? Persze, jut eszembe, elővigyázatosságból Cocculinét, ez egy remek homeopata szer utazási rosszullét ellen. Újra megkérdi: és még valamit? Hát- most már jó lenne, ha nem adna semmit, ha még valami utólag jutna eszembe (attól, hogy hármas részletben fizetek , épp olyan tetemes az összeg érte) - de vegetáriánusoknak gyártott vitaminkészitményt (van ilyen, tudom), mégis...  Talán mostanság mégse árt egy kis erősités. (no nem a kilóimnak, mert az masszívan 69, lett, húsevés nélkül is.)

Visszafelé a közlekedési lámpánál, régi ismerősöm szól oda, hogy mi bajom van, fogtam a derekam... Meg olyan furán járok? - kérdezem. Mosolyogva bólogat. Hát, elszoktam a gyaloglástól, rossz a biciklim. Azt mondja ő is elszokott az autovolán mellett...  pedig milyen jó is gyalogolni!

Várom a 11 órát. A megjavitott biciklim. Biciklin érzem én igazán jól magam, hiába!

De azért amúgy is: "egyre jobban , és jobban" ! (decemberben menni akarok ultra agykontroll tanfolyamra is!)

 

 


aliz2. :: 2007. júl. 21. 9:21 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: :: Címkék: 
egeszseghetkoznapokidojaras


3 megjegyzés:

  1. különös..2010 (Popper halála) óta ez az Amugy jól vagyok... az övé lett

    VálaszTörlés
  2. De jó olvasni ezt a címet, mégha 2007-ben íródott is.:) Remélem, hogy most is jól, de legalább jobban vagy.

    VálaszTörlés