2022. szeptember 19., hétfő

már vacogok

 ha 19 fokban vacogok, mi lesz a kötelező 18 mellett?!

ugyan bekapcsolom a hősugárzót (bár nyeli az áramot, s annak is felment az ára), de biztos többet fogok fizetni a távhőnek, a csokkentett hőfok ellenére is (pedig eddig se keveset!)




4 megjegyzés:

  1. Bertalan Juhasz
    Róka fogta csuka,,!és nincs reklamáció..😎😤
    Válasz25 p.
    Gera Erzsébet Lakatos Lajosné
    Nekem megy a melegítő légkondi, de olyan gyorsan visszahűl a szoba . Jajjjjj, nekünk!!!!
    Válasz6 p.
    Gonda Julia
    majdnem olyan mintha kint laknánk (ha meleg van, meleg, ha hideg van, hideg)

    VálaszTörlés
  2. 2 hozzászólás
    Nagy Ágnes
    Azt mondják, hogy még egy pulóvert kell fölvenni. Én a termo holmikra esküszöm. Pulóver, köntös, egy könnyű pléd a kanapén.
    Amilyen szerencsénk tud lenni, a tél igazi lesz, hogy tudjuk milyen az igazi hideg. Gyerekként még élveztem, mert volt sok hó is, ami elfoglaltságot adott, de a lucskos világban mindig jobban didereg az ember.
    Most pedig a forróságot követően hirtelen jött a hideg.
    Nekünk szerencsénk van a saját fűtésrendszerünkkel!
    Változnak az idők.
    Édesanyám a Hunyadi utcai házak kényelméért cserélte le a korábbi hatalmas légterű, egyedi fűtésű lakását.
    Válasz26 p.
    Gonda Julia
    a pulóvertrükkön túlvagyok - a gyapjú jó, de azzal várok, mert nehéz benne mozogni - az a baj, hogy semmi átmenet, meleg után hideg...Milyen a fűtésetek? Én is a fűtés miatt költöztem ide pontosan!

    VálaszTörlés
  3. Nagy Ágnes
    Gonda Julia
    nálunk minden van: volt, lett, no és gondolkodunk még...
    Van egy 3 szobát fűtő cserépkályha, amely még a szén befogadására is alkalmas, de nem használjuk, csak a ma már érvényesnek gondolható, ilyen dráguló, meg a gázt "befagyasztó" helyzetekre alkalmazható eszköz, de a központifűtés gázkazános. Viszont az ellmúlt télre a felújított verandán villannyal működtető padlót fűtünk. Ezt megelőzve, mivel ott radiátor nincsen, oda vettünk-tettünk egy cserépkályhát, de azzal gond, hogy folyamatosan pakolni kell bele a fát. Ezek kosszal, a hamu porával több takarítást kívánnak. (Nem szeretem!) Ez az üveges verandának is nevezett tér a körben ontja a fényt, ezért ott jó volt tartózkodni, de az áram ára visszaszorít a halba, ahol csak lámpák fénye mellett tudok létezni. Persze van még szoba akár fénnyel, de a bútorok nem csalogatnak a befogadásra. Kevésbé kényelmes fotelokkal, kanapéval, ám több fénnyel, de mégse...!
    A központifűtés szabályozható helyiségenként, egyelőre azt működtetjük.
    Majd, ha kijönnek a megemelt számlák, akkor újra átgondoljuk a dolgainkat. Most a napelem szereltetése van folyamatban, de az már a mi életünkben nem nagyon hozza vissza az árát. Az eon is 'lenyúl' belőle, de hallom, hogy meg is akarják adóztatni.. akkor pedig már végkép ...! Még a hőszivattyú került szóba, de arról még csak beyzélgettünk. Barátnőmnek
    van/lett ilyen is, de a tapasztalatokról még nem cseréltünk gondolatokat.
    Korábban arról szólt a világunk, hogy: amennyiben 15 fok alá megy a hőmérséklet, beindítják a fűtést. Éjszakánként 10-11 fok szerintem indokolná a fűtések beindítását. A közös rendszer kiszolgáltatottabbá teszi a lakót. Télen esetenként túlfűtöttek, ilyen esetekben, mint a mostani is, "megfagynak" a lakók. ( jaj! Szegény hajléktalanok! Minden relatív! Örüljünk a fedélnek!)
    Válasz3 p.
    Gonda Julia
    igazad van!
    Válasz1 p.
    Gonda Julia
    bár fűtés nélkül a panel majdnem olyan, mintha int lennél 🙁 de mégis..."fedél"...

    VálaszTörlés
  4. Klári Erdeiné Én már két napja begyújtottam! 
    Válasz6 ó.
    Gonda Julia
    Klári Erdeiné én is azóta használom a hősugárzót (nem sok eredménnyel)

    VálaszTörlés