2019. október 9., szerda

kutyavilág

Én ezt nem értem, és még meielőtt nem állatbarátnak neveznétek, előrebocsátom, igen, nem értem, hogy miért kell nekem elviselni, hogy váratlanul hozzám dörgölődzön egy hatalmas( bár ápolt és szép) állat, kutya, (bár amikor hozzámdörgölődzött, még nem tudom mi az , ki az, csak megriasztott),ketten is voltak,igaz valami szájkosárfélével ellátva..mindenesetre átültem a túloldalra




mikor leszálltak, egy férfi és egy nő és egy-egy kutya, az egyiknek a nyakörve belegubancolódott az ülésbe,ezen a nő jót vihogott  a busz meg állt

de miért nekem kell szégyellni , ha félek tőlük...

mióta egyikük megharapott (oltási bizi nélkül)


****

ma a templomkapuban ücsörgött egy hatalmas kutya szinte teljesen eltakarva a kijáratot, (buszhoz rohantram, volna), gazdája széles mosollyal mellette, nem mozdult volna, és nem mozditotta volna el imádott ebét,elfogultságában elvárta volna, hogy megsimogassam, gyógyító kutya. köszönöm, nem vagyok beteg (míg meg nem harapnak:) (vagy én valakit? :)

6 megjegyzés:

  1. M.P. A gazdi felelőssége volna, hogy az eb ne dörgölődzön másokhoz. Nyilván minél zsúfoltabb a busz, ez annál nehezebb. Vannak, akik odafigyelnek erre, és sajnos vannak akik nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én ültem a helyemen, illedelmesen,:)a kutya úgy látszik nem fért el:) (de nem történt semmi aztán,ők is illedelmesen behúzódtak az ülések alá) csak averzóm van, na...)

      Törlés
    2. Sz.M. Én is tartok tőlük.Persze a sajáttól nem.10 éves voltam amikor a szomszéd kutya belekapott a térdhajlatomba (menekültem) s mivel nem volt beoltva, engem oltottak be veszettség ellen. Nem szeretem ha ráerőszakolják őket másokra.

      Törlés
    3. hasonló előtörténet....(nekem a vádlim)..és igen miért vagyok én köteles még szeretni is őket:? :)

      Törlés
  2. Sz.I.É. Teljes mértékben igazat adok Juli .A minap a csipkesor előtt vezettek egy kutyát szájkosár nélkül .jobbra- balra táncikáltam,mire tovább tudtam lépni .De mi van ,ha a kutya félreérti a mozgásomat villant belém .Annak ellenére harapott már meg kutya, hogy értek a " nyelvükön " .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az az én bajom, hogy a kutyaharapás óta ösztönösen félek a kutyáktól, és ők ezt megérzik és támadásnak veszik, (a múltkor is egy ugy megugatott, hogy a gazdája is elcsodálkozott, le is fogta, sőt később is, hogy megismert :)
      szerintem egy kutya kiszámithatatlan (akár az emberek) de a gazdái majdnem minden kutyának elfoglultak

      Törlés