2021. március 10., szerda

oltások vs megbetegedések

 azért ezt nem értem:

több mint egymillió embert beoltottak. két hét után is már némi védettségnek kellene mutatkozni.

akkor meg honnan ez a nagy fertőzésinvázió, a betegségek, halálozások emelkedése

táncsak mégse olyan hatásosak a vakcinák?

újabb és újabb mutánsokra?

49 megjegyzés:

  1. Nem megy az olyan gyorsan, sajnos... Az oltottakon kívül rengetegen voltak/vannak kitéve a fertőzésnek. A tünetmentesek sokaknak továbbadták a vírust, ez hatványozottan megy tovább. Az iskolákat (nemcsak szerintem) két héttel korábban is bezárhatták volna. Azért Te már védettség felé tartasz már most a két oltás közti időben. De fő az óvatosság!

    VálaszTörlés
  2. Kaptam ma egy levelet egy kérdőívvel, amit ki kell töltenem. Benne van még hogy Húsvétig be leszek oltva, és majd az orvosom értesít, hogy mikor. Tehát még semmi biztosat nem tudok egyelőre, csak amit eddig is tudtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én ugyanilyen levelet kaptam, holott már megvan az első beoltásom! :) most küldték ki mindenkinek... (ész nélkül)

      Törlés
  3. Bár már én is kapnék a vírussal kapcsolatos ismertetőkön kívül valami konkrét ígéretet!
    Aliz, ne törd a fejed, örülni kell, hogy legalább már a fél oltásod megvan. :) Remélni kell a jót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de én nem csak magamra gondoltam, gondolok!!!!

      Törlés
  4. J.J.P. Csak néhány napja oltottak be egymillió embert, különben oltás előtt covid teszt lett volna kötelező, vannak ilyen országok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az nem sokat változtathatott volna! lázról többször is érdeklődtek!!!

      Törlés
    2. kiváncsi vagyok, mondjuk 10 nap múlva mi lesz a helyzet

      Törlés
  5. M.M. A védettség az oltottaknál nem azonnal alakul ki. Úgy tudom, hogy hetekbe telik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2 hét után már kellene látszania!!!! ez ellentmond a gyors emelkedésnek! nyoma sincs a csökkenésnek! tendenciában sem, ellenkezőleg...

      Törlés
    2. M.M. gen, sajnos! Van jócskán ellentmondás! És ráadásul már sokan át is estek a betegségen.

      Törlés
    3. azok is újra elkaphatják, illetve tele vannak utótünetekkel

      Törlés
    4. M.M. ose lesz ennek vége. Ráadásul ezzel a hatalmas információ dömpinggel nem lehet mit kezdeni vagy eligazodni benne.😞

      Törlés
    5. tán nem is kéne foglalkozni vele (?) nyugalmunk érdekében...

      Törlés
    6. M.M. Igen, valóban jobb lenne! Csak sajnos nem lehet kikerülni, mert állandóan szembe találkozik a hírekkel az ember!

      Törlés
  6. H.Á. A védettségről: Nincsen olyan vakcina, ami 100%-os lenne. Általában 80-95%-ról beszélnek, (ami fajtafüggő), és ez azt jelenti, hogy 100 beoltott emberből lesznek olyanok, akiknél semmiféle védettség nem fog kialakulni. A védettséget lehet monitorizálni antitest szint mérésével, sok pénzért, de értelmetlen, mert azoknál sem biztos, hogy bajt okoz a vírus, akinél alacsony ez a szint, ugyanis léteznek memóriasejtek, amik már az igazi vírus támadásnál "emlékezetből" felismerik a szóban forgó vírust és tudni fogják a dolgukat - jobb esetben. Az a néhány százalék azonban a csatában vesztes lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. CS.I. "és ez azt jelenti, hogy 100 beoltott emberből lesznek olyanok, akiknél semmiféle védettség nem fog kialakulni."
      Bocsi a naív kérdésért. Szerinted konkrétan mi ellen véd az oltás?
      Azaz ha "CSAK" a covid okozza a tüdőgyulladást meg a sok hozzáfűzött szövődményeket mi fog megszűnni?
      Hiszen a kanyarót (konkrét vírus) meg az összes többi kötelező oltást elég volt egyszer oltani az ember életébe.

      Törlés
    2. De influ ellen is evente kell

      Törlés
    3. CS.I. "De influ ellen is evente kell"
      Bocs. Ezt nem értem
      Miért „IS” Mire gondoltál, amit még évente oltanak?
      És miért „KELL”?

      Törlés
    4. H.Á. CS.I: Ha a "nagyobbik" felébe tartozol, akkor kis eséllyel halsz bele, de talán még az is lehet, hogy a súlyos tünetek is elkerülnek majd. A "kisebbik" felét szerintem kitalálod...

      Törlés
    5. CS.I. Rendben van. Valahol megértem ezt a logikát is.
      Csak én inkább megpróbálom megkeresni az okot, és megmagyarázom magamnak. Nem baj ha nem igaz, én tanulok belőle és nem más.

      Törlés
    6. CS.I.: nem KELL, én se szoktam,de influenzába viszonylag ritkán haltak bele..csak azt akartam jelezni, hogy koronavirus oltás inkább erre emlékeztet semmint kanyaróra...

      Törlés
    7. H.Á. Viszonylag... Azért felénk, évente néhány "hősnek", akik nem oltatták be magukat, mindig sikerült lélegeztetőgépre kerülnie, hason fekve. Közülük minden évben volt, akiket el is vesztettünk. Az a "viszonylag" a hozzátartozók számára nem is annyira megnyugtató szó. Azt hiszem senki sem kételkedhet ebben...

      Törlés
    8. én még soha nem oltattam be magam influenza ellen, ott sok rosszat hallottam az oltás veszélyeiról is , de most nincs kecmec...

      Törlés
    9. egyszer ugyan nagyon belekeveredtem, vagy 3 éve, kórházban kötöttem ki pár napra, de megúsztam...

      Törlés
    10. de sose tartottam magam "hősnek" azért mert nem oltattam be magam... irtózom minden beavatkozástól

      Törlés
    11. CS.I. G.J: „… hogy koronavirus oltás inkább erre emlékeztet semmint kanyaróra..."
      Ebbe tökéletesen igazad is van. Csak szakembernek ne mondjad mert megesz érte.

      Törlés
    12. H.Á. ecmec most van, mivel hosszú évek óta először ilyen alacsony a fertőzöttek száma. Az idokep.hu tematikus térképei között van egy, ami az influenzás megbetegedések megyénkénti eloszlását mutatja be. A mi megyénkben 100 ezer lakosonként 20 fertőzött van. Januárban, februárban, de még ilyenkor is ez általában háromjegyű szám szokott lenni... Vajon mitől van ez most másként? (Én tudom, de könnyű kitalálni másnak is.)

      Törlés
    13. H.Á. Kevesen szeretik, tény. Ha olyan jó lenne, mi odabent, ráérő időnkben egymáson ezeket csinálnák naphosszat...

      Törlés
    14. a korona elleni védekezés nyilván kihat az influenzára is! 🙂 ehhez nem kell nagy ész...

      Törlés
    15. hát igen, vannak különféle perverziók

      Törlés
  7. H.Á. Annak csak egyetlen szegmense: a maszk viselés. Semmi több. És már az ennyit jelent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. CS.I. H. Á: "Viszonylag... Azért felénk, évente néhány "hősnek", akik nem oltatták be magukat, mindig sikerült lélegeztetőgépre kerülnie, hason fekve. Közülük minden évben volt, akiket el is vesztettünk. Az a "viszonylag" a hozzátartozók számára nem is annyira megnyugtató szó. Azt hiszem senki sem kételkedhet ebben..."
      Érdekes érvelés. (gondolom az influenzára gondoltál csak a lélegeztető gép zavar) Hiszen akár kételkednék akár nem, az semmit sem változtatna az írásod igazságértékén.
      De ha közölted volna a „viszonyszámot” is, hogy hány oltott közül van évente a néhány „hős” lehet, hogy nem is érveltél volna vele.

      Törlés
    2. J.N. Sajnos, az influenzába, jobban mondva a szövődményébe, bele lehet halni. Halt már meg benne ismerősöm. Igaz, annak már van 10 éve.

      Törlés
    3. De azért nem lehet összehasonlitani se ezzel veszedelemmel, vagy igen,?!!

      Törlés
    4. dehogy lehet összehasonlítani. Őszintén, tavaly az első hullámnál kételkedtem benne, de most már túl sok ismerősöm van benne.

      Törlés
    5. DE EZ A HARMADIK HULLÁM MINDEN EDDIGINÉL KOMOLYABBAN IS LÁTSZIK!

      Törlés
    6. M.M. H. Á : Köszönöm szépen válaszát! Megnyugtató, de azért még sem teljesen.Bízzunk a legjobbakban! Négy napja kaptam a Pfizer első oltást, remélem, minden rendben lesz! Önnek is ezt kívánom!

      Törlés
  8. H.Á. Kedves Juli, a kérdésedre a válasz: A kb. 10%-os védettség még nagyon, de nagyon kevés. A lakosság min. kétharmadának (min. 66%) kellene átoltottnak lennie ahhoz, hogy ne legyen kinek átadni és ne legyen kitől megkapni az infekciót, (pl., ha hárman vagyunk, közölünk egy valaki nincs beoltva, akkor nem tud senki senkinek sem ártani).
    Az emberek belátási képességei nem igazán megfelelőek. (lásd maszkhasználat, amiről egyes emberek képesek vitát nyitni.)
    A harmadik gond, hogy a mutáción átesett vírusok sokkal nagyon morbiditási és mortalitási képességgel rendelkeznek, azaz könnyebben és több embernek tudod átadni a betegséget, ráadásul rendkívül súlyos tüneteket - és értelemszerűen nagyobb létszámú elhalálozást okozva ezzel.
    Az a rosszhírem, hogy ennek a harmadik hullámnak még az elején járunk. Két hét múlva még nem fogsz javuló tendenciát tapasztalni. Amit leírtam, az eddig publikus. A hihetetlen sebességgel és mértékben folyó felkészülés már elkezdődött, aminek részleteivel kapcsoltban viszont érthető okokból nem untatnék senkit sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt tudom, ezért is szántam rá magam egész hamar az oltásra, gondoltam, hogy nem lesz meg a nyájimmunitás 🙁

      Törlés
    2. kérdéseim többnyire "költőiek" voltak, de köszönöm mértékadő válaszod,sejtem , hogy nagy a baj! 🙁

      Törlés
    3. H.Á. Nem kicsit nagy! Ez bőven felülmúlja majd az eddigieket, amit viszont nem titkol a média és senki más sem.

      Törlés
    4. CS.I. G.J: "ezt tudom, ezért is szántam rá magam egész hamar az oltásra, gondoltam, hogy nem lesz meg a nyájimmunitás"
      Valszeg a fogalmak jelentését sem árt majd újra értelmezni.
      Hiszen a nyájimmunitás egy ELMÉLET, és nem hivatkozási alap. Ráadásul (szerintem) ez a kifejezés az állat-egészségügyi járványtanból származik, ahol az emberek az „ÁLLOMÁNY” általános egészségével foglalkoznak, és ebben az értelemben az >> EGYES ÁLLATOK << nem számítanak. (LÁSD SVÉDEK)
      CSAK SZERINTEM AZ „EMBEREK” NEM ÁLLOMÁNY!

      Törlés
  9. P.B. Tessék megnézni pontosan a statisztikàt... kevesebb mint fél millió ember kapta meg a màsodik adagot... az a lakossàg kebesebb mint 6%-a. Itt több mint 5 millió ember megkapta az oltàst, meredeken csökken a korhàzban àpoltak szàma, nagyon fontos, nem a fertőzöttek arànya csökkent, bàr az is kicsit, tehàt a vírus hordozói lehetünk, de elszenvedői nem... kinyitott az orszàg. Közel keleten màr lement a harmadik hullàm, itt minden hullàm hamarabb volt. Itt sokkal sürűbben élnek emberek, egyharmad Magyarorszàgon, szinte ugyanannyi ember. Az évbe fél évet szinte teljesen le volt zàrva az orszàg, jobban mint most Magyarorszàg.Az eredmény kevesebb kb.6000 halott, ez nàlatok a 16 ezret súrolja ha jól tudom
    ...Most jön ide Orbàn az oltàstervért amit odaad Izrael Magyarorszàgnak... mostmàr csak az oltàsi hajlandósàg legyen hasonló. Summàzva, a vakcinàkkal nincsen gond, tudnak ami a tàjékoztatóban le van irva.Valamelyiknél 10/7 embernél valamelyiknél 10/9 embernél alakul ki teljes vésettség. Itt az időfaktor a lényeg, tessék oltakozni, mindent betartani, ez a hullàm nagyon kemény lesz sajna, mindenki nagyon vigyàzzon magàra a JóIsten àldjon titeket...

    VálaszTörlés
  10. H.M.M. nalunk mar tobb mint 5 milliot oltottak be es a 2. oltason is kb 3 millio tul van es meg mindig van uj fertozes nem is keves A lakossag 55% tul van

    VálaszTörlés