2021. március 3., szerda

a megjegyzés nyitja

 nem dicsekvésből mondom, de akármilyen számot meg tudok jegyezni, ha akarok . Igy vagyok telefonszámokkal, személyim számával most meg a Taj számomat rögzitettem a fejembe, megunva, hogy az igazolványt mindig keresni kellett - a patikában.

nem tudom, mi a nyitja, de automatikusan megy ha egyszer már bekerült. nem felejtem el -azt hiszem elhatározáson múlik, s bárkinek bejöhet...

igy lehetne tenni, mindennel. Nem?

13 megjegyzés:

  1. Jaj, nem! Én beírtam a saját telefonszámomat a mobilba és amikor kérik a számot, onnan diktálom be. Régebben még jobban ment, akkor voltak számok, amiket megjegyeztem, de most hiába határozom el, hogy na, ezt most nem felejtem el, hááát... elfelejtem. A számokkal soha nem voltam jóban. :) Szövegeket, verseket inkább megjegyzek, azokkal nincs semmi bajom. :)

    VálaszTörlés
  2. Én a telefonszámomat tudom, a bankkártya kódot és a kódot a bejárati ajtóhoz. A többivel nem terhelem az agyam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos én nem jegyeztem be a bejárati kódot, felirtam valahova, de azt se , hogy soha, igy nem is tudom, azzal a mágnessel közlekedem:) (bankkártyám meg már (direkt) nincs,bár tudom a múltkori számot:) mondom, ami egyszer bemegy, ott is marad:)

      Törlés
  3. Régen, mikor még nem volt mobiltelefon, mennyi számot tudtam fejből! Az összes munkahelyi melléket, a családok, barátok számát, no és pl. a VOLÁN, a MÁV tudakozótól a patyolatig...
    Mára nincs szükségünk ezeket megjegyezni, ahogy Éva is írta, nem terheljük az agyunkat. :) A kódok, jelszavak viszont.... Néha bele is tudok zavarodni, mikor, hol, melyiket is használom.:)))

    VálaszTörlés
  4. N.Á. Csak azóta nem működik nálam a számokkal való jó viszony, hogy van a mobilos telefonom, és egyre csak azt használom. Addig viszont a telefonok számát, születésnapokat, rendszámot az autókon,... Mindent képes voltam megjegyezni. Ezzel a tenyeres szerkentyűvel megváltozott a fejemben is sok dolog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fárasztó mindig elővenni!

      Törlés
    2. N. Á. ...nekem kéznél van, vagy legalábbis jól elerhető helyen

      Törlés
    3. az is lassúbb, mint az agyunk (én se dugom el:) - de pl a testünkön tartani egészségtelen is lenne!

      Törlés
    4. N. Á. esetenként. Ha telefonálni akarok, akkor egyébként is előveszem

      Törlés
    5. de ha telefonálni akarok, akkor nem számokat keresek 🙂

      Törlés

  5. Eszter Heléna Görbe
    Hát a tajszámomat én is tudom, annyi recipét írok fel magamnak. meg a kapukódokat, ház biztonsági kódját, a bankkártya számát, telefon kódot igen A bankom belépó kódját, és a számlám sorszámát, a wifi-, skype. Menyem a bankszámlák számait is tudja, pedig ők nyolcan vannak. Egyszer tévedésből a telefonom kódját ütöttem be a ház bitonsági kódja helyett és beindult az utcan a riasztó. telefonon hívott a cég, de már ott állt az üvegajtónál az óriásméretú biztonságiőr. aki kőzben kiengedte a kiskapun a kutyámat. Nem értettem mi történt, t.i. mind a két szám csak 4 számjegyű, azért volt keverhető. Most jut eszembe a bankkártyájé is 4. Mondom az őrnek, hol az irodája, h. ilyen hamar ideért. Ő: "Nincs, irodám, járőrözök." Én: "No, akkor Járőrözzön a kutyám után!" Szegényt megsajnáltam, mert olyan zavarba jött és egyszerre röhögnöm is kellett, mert ahogy utolérte a pumit, az ellenkező irányba szaladt, mint aki szintén élvezi a fogócskát. Aztán mielőt láthatóan felröhögtem volna, montam, h. hagyja, nem történt baj. Ennyit a sorszámokról!
    -, Microsoft- stb. jelszókat már nem.

    Éva Barócziné Jantos
    Ez a képesség nagy adomány. Nálam csak a kapukódunk van a fejemben.

    Gonda Julia
    nekem pont az nincs:( mert bele se raktam...

    Mariann Simenszky
    Nem jön be bárkinek.Téged biztos elkerül a demencia.

    VálaszTörlés