2019. szeptember 15., vasárnap

újabb jelzőfám dőlt ki

igen, sorra dőlnek ki jelző fáim, ma Konrád György

először a Látogatóban találkoztam vele

évekkel később egy nemzetközi könyvfesztiválon szorosan E.P. mellett ült, össze is dugták a fejüket szó szerint,, fehérek közt európaik....

legutóbb a szegedi pályaudvaron láttam átutazómban(a tiszatáj meghívására jöhetett) ült a büféasztalnál egy családdal, nagyon familiáris és kedves volt, olyan emberi

(én a szomszéd asztalnál ültem, és titokban lestem....mint olyan embert, akivel az ember szeretett volna beszédbe elegyedni...és úgy tűnt, hogy nem is támasztana ennek igazán akadályt -  én viszont támasztottam!)

na de maradnak a könyvek, az esszék...a "levelek".....

sorra megyünk el,,,, a nagyok,de a kicsik is

a mi generációnknak is lassan de biztosan leáldozik


csak az bánt, amit itt hagynak, hogy nem tudtak eléggé hatni, sokakra, hogy egy minőségileg rosszabb világot hagynak maguk után, hiába is emelkedtek ki ők annyira belőle (hol az elvtelenség vagy rossz elvek uralkodnak, dőzsölnek)

azért hálás vagyok a sorsnak hogy ha névtelen is, távolról, de valahol közibük tartoztam (tartozok)

valamivel (10 év) fiatalabban, de  de volt kikre felnéznem...tudtam, kikre kell

már nincs, , elárvultam, elárvultunk.....

nincs jelzőfánk....


szeptember 1.3

13 megjegyzés:

  1. T.L.Nagyon belefaradok e vers idezetbe. Ezer eve europa egy ocsmany verfurdo volt, a mult szazad ket vilaghaboruja es a tortenelem legszornyubb buncselekmenyenek szinhelye es fokent nyugatra tolunk, de mint ez is mutatja, mi nem szuntunk meg seggnyaloik lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én csak József Attila Thomas Mann üdvözlésére utaltam: "és lesz, aki csak éppen néz téged,mert örül, hogy lát ma itt fehérek közt egy európait" . nagyon bánt hogy mindig keresel valamit, amibe a főtémától függetlenül beleköthetsz, de te már ilyen vagy (ez sem "személyeskedés", csak egy szomorú megállapitás)

      Törlés
    2. T.L. Pontosan tudom, kivulrol tudom a szep verset. Nem Jozsef Attilat kritizalom, hanem a jelzot, az 'europait', mint valami felsobbrendu lenyt! Olvasd amit irok lassan vagy ketszer mielott 'felhaborodsz' azon amit irok.

      Törlés
    3. idefigyelj, nekem ehhez nincs türelmem, se gyomrom, légy szives mellőzd az ilyen jellegú hozzászólásaidat, vagy törlöm illetve figyelembe nem veszem, Ha József Attilának jó volt az a jelző, nekem is megfelel.(bár utána JÖTT a második vháború szörnyűsége, az is igaz). elég jó a szövegértésem, nem kell biztatgatni lassú olvasásra, gyorsan vág az agyam, szerencsére, (még)

      Törlés
    4. T.L.Ne oktass ki engem hogy mit mondjak vagy ne mondjak. Nincs turelmed, gyomrod? Vagy nincs batorsagod?

      Törlés
    5. n befejeztem veled minden vitát, hiába provokálsz én egy nekrológot irtam...legalább erre tekintettel lehettél volna

      Törlés
    6. T.L:Mar megint a szemelyeskedes: en 'provokallak'. Itt egy hamis keprol van szo, nem egy 'nekrologrol'.

      Törlés
    7. ___azt se tudod mikről van szó, nézd meg mikhez irkálsz, és haggy békén!

      Törlés
    8. T.L.Haggyalak beken?? Mivel zavarlak? Ez is szemelyeskedes, persze ertheto mikor nincs racionalis ellenerv. Azt se tudom mirol van szo? Ez nem szemelyeskedes? Ez egy erv? Ez a stilus meg a Rakosi korszakban sem volt elfogadhato. Mi van veled? Puszi, tomi

      Törlés
    9. Rákosit pláne hagyd már, mindig ugyanazt mondod, ez egy Konrád nekrológ, azt hiszem letörlöm a kommentjeit, ha folytatod

      Törlés
    10. T.L.A kommentarok leorlese valoban a Rakosi korszakot idezi fel. Mi van veled? Puszi, tomi

      Törlés
    11. T.L: Mar megint a szemelyeskedes. Ez mar felelmetes. Mi van veled? Puszi, tomi

      Törlés