2019. szeptember 10., kedd

olvasási nehézségeim

annyi könyv tornyosul az ágyam mellett, meg máshol is, meg egyébként is, annyi mindent el szeretnék olvasni, és rájöttem, a szemem nem birja.. sokszor nincs is kedvem kinyitni egy könyvet, , pláne este, amikor amúgy kedvem lenne hozzá

képernyőn inkább szeretek... mert az meg van világitva

lehet hogy elkezdek keresgélni itt, a DIÁN? de újonnan megjelenteket hiűba...vagy e-könyv (de azt nem ismerem)

vagy hályogműtét?! (brrr)

((pedig már elkezdtem újra szedni az A vitamint rá, na persze a jó, multifokális szemüvegem megint nem találom sehol....:( csak elmegyek a szemorvoshoz, nincs mese)

7 megjegyzés:

  1. Kedves Aliz, ha szürkehályogod van, hidd el, nem fáj a műtét, tíz percig tart, és utána az egész világot sokkal jobban fogod látni. Az enyémet vagy tíz éve csinálták Esztergomban, azóta is jól vagyok. (Már nem adnak injekciót, érzéstelenítő cseppeket kapunk műtét előtt.)
    A zöldhályog más,ezt a műtétet még nem ismerem.

    VálaszTörlés
  2. Mostanáig nézegettem, hová mehetnél műtétre. Legjobb a budapesti Semmelweis Egyetem szemklinikája. Beutaló nélkül jelentkezhetsz a kiválasztott orvosnál, a várakozás kb. egy hónap, és sztk-alapon végzik, nem kell annyit fizetni, mint egy magánkórházban. A nyugdíjból úgyse telne többre... Gondold meg, nehogy elveszítsd a látásodat, mint az anyukám, mert ő is ellenkezett és jól megjárta 92 éves koráig.Neked is van még 20 éved legalább, érdemes jókedvűen végigélni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz, az ijesztgetést különösen :) (anyukádnak úgy gondolom, nem (csak) szürke hályogja lehetett?), vagy "túlért")

      Törlés
  3. mindezek cáfolatául, tegnap fél nap alatt kiolvastam egy könyvet (igaz, elég nagy betűs volts, meg érdekelt is nagyon, meg kedvenc iróm....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az semmit sem jelent, én évekig szemüveg nélkül olvastam, miközben az emberek arcát egyáltalán nem láttam. Operáltasd meg minél előbb, mert ha túlérik, sokkal nehezebb és hosszabb a műtét, az pedig nem hiányzik.

      Törlés
    2. a szemorvos (hülyén ) rám bizta az időpontot, azt mondta én majd tudni fogom (hát arra várhat(?)

      Törlés