2019. szeptember 17., kedd

légy szabad

hát igen

a szabadsággal élni tudni kell.

vannak emberek, sőt népek, akik azt szeretik inkább, ha  nekik megmondják, mit cselekedjenek, gondoljanak, - semmit önállóan, döntsék el mások....így nekik sokkal kényelmesebb!

s sajnos már szabad gondolkodóink is veszendőben

magunkra maradtunk, nincs mér példa arra se, hogyan kell szabadnak lenni (mert már arra is mintát várunk)

-

Légy szabad!

Mindentől és mindenkitől függetlenül (persze ne a másik szabadsága rovására) (ez rég tudott, mindent azért ne dobjunk ki...)

10 megjegyzés:

  1. Sz.I.É. Na végre ! Már azt hittem ,hogy nincs világnézeted .Valahogy nem értékelem,ha valaki politika mentesnek vallja magát .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hogyhogy? csak nem politizálok közvetlenül (pláne versben,de szerintem a világnéztem minden megnyilvánulásban ott van)

      Törlés
    2. Sz.I,É, Igen ,igen, a politikai világnézetedről van szó.Nem voltam egyértelmű.Sajnos én nem állom meg,hogy versbenis ne szóljak .

      Törlés
    3. eddig nem vettem észre :) szerintem a vers hajlékonyabb műfaj, a direkt politizálást nem tűri persze van közéleti műfaj, de az aktuálpolitizásánem jó, az idó ledobja

      Törlés
    4. Sz.I.É, Dehogynem .Csak örökérvényűen kell hangoznia.Majd megmutatom a klubba .

      Törlés
    5. Sz.I.É. Ne hidd ! Sokszor kívántam - bár ne érteném meg a politikusokat - sokszor félszóból .Mennyivel könnyebb lenne a lelkemnek .Meg igen nagy teher ,sokszor,hogy a sorok között is lehet olvasni .

      Törlés
    6. engem a politikusok "politizálása" (már) nem érdekel, amennyiben egymást szapulják (kicsinyes pártpolitika)

      Törlés
  2. Sz.I.É, Na látod az engem sem érdekel.

    VálaszTörlés