2019. szeptember 14., szombat

egy pál utcai fiu halálára

igen, fenntartom, aki úgy meg tudta rendezni, feltétlenül megérdemli a pál utcai rangot, meg a padlást, meg a képzelt riportot stb...( jóestét nyár, jó estét szerelem, kőmíves kelemen, fekete péter, szent istván körút 14 stb.,) , kortársam volt, (olyannyira hogy ugyanabban az évben , hónapban születtünk) zűrös idók fia, nem csoda ha eltévedt, de a színpadon soha.S megfizetett (pontosan nem is tudjuk , miért , mert a maga oldalát örökre elhallgatta) 1917-ben szexualis zaklatással vádolták, ezzel megtört, most már nyugodtan (vagy inkább nyugtalanul mondharjuk) megtört a pályája, sőt vége is lett,,, már betegen, vidéken rendezett egy Tartuffet: láttam a Népszavában egy képét felismerhetetlenül,, lefogyott, meggyötrődött.





én a rendezéseire emlékszem, és köszönöm neki!


(a többi meg nem is tartozik rám)

*****

egy nyilatkozatából idézek a Pál utcai fiúk bemutatója előtt:

":" a szemünk láttára válik olyan emberekből hős, akikről soha nem gondoltuk volna, hogy hősök, ÉS SAJNOS A SZEMÜNK LÁTTÁRA BUKIK EL AZ, AKITŐL NEM VÁRTUK, HOGY ELBUKJON"  (kiemelés tőlem)


Grecsó meg  igy búcsúzott tőle"....féltem. Ettől. Hogy későn mennek Nemecsekért a fiúk. Isten veled, Laci, vagy ahogy generációknak megmaradsz, Tanár úr." (elment valaki a Pál utcából)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése