2018. november 21., szerda

borús időben

Esik, nyirkos, borús
az étterembe beszabadultak
annyian mint még sose
duruzsoló zaj
mellettem nagy asztaltársaság
elfogyott a disznótoros tál-
ból a hurka
a levesre várni kell
itt nem ázok-fázok
várok
ugyan mire?
örökké várok tulajdonképpen
de legfőképp a semmire
csak el ne felejtsenek!
már olyan rég
leadtam a rendelést



7 megjegyzés:

  1. K.T.L.É. Megint jókedvre derítettél ebben a borús időben. Itt is szürke minden, de a verseddel hoztál egy kis napfényt megint. Remélem finomat ebédeltél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát pedig a vége elég fanyar! :) (átvitt jelentést tekintve)

      Törlés
    2. Az ebéd nem volt jó, a várt leves igen, bár nem főtt meg rendesen a húsgombóc, a disznótorosból meg hiába szeretem kolbászt jobban, a hurka mégis csak hiányzott, zsiros is volt...

      Törlés
    3. De tényleg nem is olyan vicces ez!

      Törlés
    4. Átolvastam még egyszer a verset. Valójában amikor olvaslak, azonnal elképzelem a környezeted miliőjét. A disznótorost, hurkát-kolbászt, és a levegőben a kis türelmetlenségedet a pincérekkel szemben. Szerintem tudják, hogy türelmesen kivárod a sorodat, és időnként nem érzik, hogy csúsznak a kiszolgálással. Kérd meg őket, hogy ne várassanak meg, tartsák be a sorrendet az érkezések figyelembevételével. (A vers ennek ellenére is tetszik.)

      Törlés
    5. Egyáltalán nem voltam türelmetlen, sőt! Még mondtam is, hogy túl hamar hozták a levest (lefogaltam magam) És nagyon udvariasak,és be is tartják a sorrendet! Nagyon sokat foglalkoztak velem! Soron kivül is:) JA és a "rendelés" nem is erre vonatkozott! De hagyjuk.... (bentrekedt)

      Törlés
    6. K.T.L.É. Köszönöm Julika!

      Törlés