2018. november 12., hétfő

arcok

délután elaludtam, újabban szoktam, csak úgy ledőlök, és alvás lesz belőle, úgy egy órányi, sose több...de általában nehezen ébredek fel teljesen, nehezen kecmergek ki, fel

most különösen levertnek éreztem magamat, és valahogy belülről érzékeltem is az arckifejezésemet, olyasmire gondoltam, mint mikor anyu volt mélyen depressziós

általában összerendezem az arcvonásaimat, ahogy fölkelek (kikászálódom), (vagy nem nézek túl korán tükörbe, amúgy is egyre ritkábban...) de most megőriztem a felkelés depressziós arckifejezését, a tükörig, hogy kontrolláljam, tényleg hasonlítok ilyenkor anyura..?

ne akarjátok, hogy beszámoljak róla, milyen arcot láttam a fürdőszoba tükrében szembenézni velem,....de anyám legmélyebb depressziós arca euforikusnak számított az enyémhez képest!.....

Megijedtem tőle(m)..

Persze, hogy nem láttam semmiféle hasonlóságot! És különben is. Anyu még halálában is mosolygott! A mosolya lett örök lenyomata...És üzenete!

8 megjegyzés:

  1. M. A. Az unokák szemében mi vagyunk a legszebbek!!nem a ráncainkat számolják, hanem érzik a hozzájuk kapcsolódó mély szeretetet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az nem kétséges :) de más "tészta"....csakhogy neki nem is ezt az arcomat mutatom, hanem mindig a vidámat! mosolyra fakaszt egyszerűen :)

      Törlés
  2. Sz. M. Nincs más dolgod, ne nézz a tükörbe! Inkább mosolyogj, mint drága anyukád üzente. Már ha magadhoz tértél az alvásból, ami, tudom, nehéz a mi korunkban. Egyébként én is ma néztem tükörbe, megállapítva, hogy a nemrég még kövér nyakam most olyan, mint egy sovány csirkéé. Lefogytam rendesen, pedig nem akartam.

    VálaszTörlés
  3. K. Sz. F. Én délután azt szoktam álmodni, hogy nem tudom kinyitni a szemem, mert erősen a szemembe süt a na

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. stilszerű, csak egyre korábban kell lefeküdni hozzá:)

      Törlés
    2. de itt most tárgytalan volt, hogy mit álmodtam, persze meglehet, hogy rosszat!

      Törlés
  4. Katika Szekeres Ferencné
    Tudom, hogy tárgytalan volt, csak én meg hozzáfűztem az én délutáni alvás élményemet.🤔

    Gonda Julia
    Katika Szekeres Ferencné oké, szép álmokat! (sajnos a Nap már rövid ideig süt)

    VálaszTörlés