2023. április 28., péntek

a szerkesztő (lányom) és költői

 remélem irásban-olvasásban még jelen lehetek "könyves" eseményeken , amik lányommal némi kapcsolatban vannak, mert a valóságban ki lettem tiltva :( tegnap épp lányom , ki is fejtette , miért (egyébként most lesz saját kötetbemutatója, s fiát se engedi oda...) Nem tudom megérteni! de szerinte ez igy helyes, mert ő teljesen külön választja a közéletet (a közszereplést, a "munkát" )a magánéletétől , oda és vissza is...csakhogy arra nem gondol, hogy ez önzés, mert pl a családja is örülhetne közéleti szereplésének  , pl saját könyvbemutatóján(?) s igy ettől meg van vonva)

node most két költőrl van szó , akiknek ő szerkesztette köteteit és bábáskodik fölöttük

még jó hogy vannak netes hiradások , ha pár nap eltolódással is....

pl ez, a Praeben

"Felolvasni a felolvashatatlant" - a Magvető Caféban

https://www.prae.hu/article/13423-felolvasni-a-felolvashatatlant/?fbclid=IwAR0zJ3jwpYr6_QMjIAN2VI5zWaeE6kgjsfgR8ecR0jnNEB6uj4U_2bK5o_8#.ZEnicwpOiSU.facebook

FELOLVASNI A FELOLVASHATATLANT
Kellerwessel Klaus és Pál Sándor Attila könyvbemutatója a Magvető Caféban.



Még

Április 11-én, a magyar költészet napján mutatták be Kellerwessel Klaus Hátam mögött a hulló porcelán és Pál Sándor Attila Daloskönyv című kötetét a Magvető Caféban. A Magvető Időmérték sorozatához tartozó két verseskötetet Dávid Anna, a Magvető igazgatója konferálta fel, a szerzőkkel pedig Turi Tímea, a könyvek szerkesztője beszélgetett.









Pál Sándor Attila verseskönyve egy énekes-dalszerző szólólemezéhez hasonlít: különböző stílusokat és hangnemeket próbálva szólalnak meg a hol melankolikus, hol fanyar dalok, vagy éppen a monumentális hosszúversek. A Balladáskönyvhöz hasonlóan az újabb kötet a dal mint műfaj megszólalási lehetőségeit keresi egy jellegzetesen középeurópai térben, ahol az irodalmi hagyományok olyanok, mint a ritkán látott rokonok: akikre nem tudunk nem hasonlítani, és akiktől nem tudunk nem különbözni.






Kellerwessel Klaus: Hátam mögött a hulló porcelán
A fiatal költőnemzedék egyik legtehetségesebb képviselője Kellerwessel Klaus, aki egyaránt otthonosan mozog a klasszikus verselésben, a rendhagyó kísérletekben és a slam poetryben is. Mégis szuverén: minden hatást sajátjává csiszol. A Magvető Időmérték sorozatában debütáló kötete lendületes tempót diktál, miközben hol humoros, hol megejtő módon mutatja be azt a torokszorítóan várakozásteli érzést, hogy milyen ma huszonévesnek lenni.



a kötetek a magvető cafe asztalán







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése