2020. december 8., kedd

deákné vászna

 lehet hogy nem kéne leirni a bosszúságaimat, mert ezzel megduplázom... hogy újraélem...

de mégis csak áldatlan ez az állapot... viszont van némi önfejlesztő tanulsága is

ahogy kiléptem a kapun, kora reggel, fáztam, szembe velem karikázott volt sógornőm, rászóltam, miért nincs a fején valami... visszajött, mikor jött, nem volt ilyen hideg, s akkor már megkérdezte hogy vagyok? hát hogy? unom ezt a helyzetet .. mondtam (mint mindenki - igy ő)

de tulajdonképpen nem is unom, inkább izgat

hogy hiába sikerül az öregeknek fenntartott idősávban menni vásárolni, csöbörből vödörbe

arra gondolok, hogy tán normál időben jobb lenne

ennyi össze-vissza tébláboló, ügyetlenkedő öregasszonyt én még nem láttam... folyton akadályoztak a mozgásban

de a csúcs a pénztáraknál volt, minthogy nem ült senki a normál kasszában

mindenki az önkiszolgáló pénztárakhoz zsúfolódott. csakhogy nem értettek a kezeléséhez, és külön pénztárorossal végeztették a műveleteket, egy pénztárossal mindenki

aztán nagynehezen beült valaki a normál kasszába, erre visszajött elém egy főtébláboló asszonyság, aki korábban már állt itt a sorban...figyeltem milyen türelmesen csinálta helyette a műveleteket az árudavezetőhelyettes (magamban meg is csodáltam a türelmét, kedvességét) ahogy mondogatta neki nem olyan ördöngős mesterség ez, csak meg kell próbálni egyedül is, bátran, na majd legközelebb...

végre beálltam én is, rutinosan, gondoltam, csak a salátámnál a kód felgyűrődött, de beütötte készségesen a "segéderő",és félreállt, mikor mondtam boldogulok magam is

hanem a vége felé kiborult a pénztárcámból az apró... egyből ajánlkozott felveszi, mondtam hagyja csak majd utólag én, de csak felvette

nem akartam bepiszkolni vele a kezemet,  az ételekhez, erre rátetette a pénztár oldalára

köszöntem s pakolás után, kesztyűt húzva tettem el

és nagyon szégyelltem magam

nekem se szabadna türelmetlennek lennem . még gondolatban sem másokkal

hiszen én  se vagyok különb a deákné vásznánál...

23 megjegyzés:

  1. s nincs vége (a karmámnak?) itthon leejtettem a kolbászt, meg aztán lesodortam az asztalról a kockacukrot, már ki volt bontva 🙁


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. D.ZS. Vannak ilyen napok!

      Törlés
    2. nagyobb időegységre kell gondolnom! :(

      Törlés
    3. D.ZS. gondoljunk mindig arra az egy napra, ha bosszusagrol van szo, jo? :)

      Törlés
    4. akkor már inkább csak percekre 🙂 (ha csak a gondoláson múlik:)

      Törlés
    5. hááát...mégse csak percekről van szó!   az előbb törtem el (mosogatás közben) egy poharat ! :(

      Törlés
    6. D.ZS. az "csak" egy pohar :) remélem

      Törlés
    7. egyelőre egy..bár kettő sett le, egymásban

      Törlés
    8. D.ZS. akkor meg szerencse, hogy csak egy tort el :)

      Törlés
    9. D.ZS. azért az érdekes, hogy a külső megóvta a belsőt :)

      Törlés
    10. igen, de először azt hittem, hogy egyik se tört el...(ez egyébként u.n. törhetetlen pohár, és apró darabkákra törik)

      Törlés
    11. P.G. ezt Direct igy csinaljak ellened. Ha ezt hiszem akkor nem bant annyira a sajat hiba, hahaha

      Törlés
  2. P.G. Képzeld el, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna. Azt hiszem minden öreg így van, addig amíg le nem lassul és mindenre jobban odafigyel. Nehéz elhinni és tényleg azonosítani magunkat, teszekedo öreggel, és elfogadni, hogy ez az élet sora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, hogy nem szabad lett volna eltörnie, fel se merült bennem, semmi se olyan amilyennek mondják..egyébként a pszichológusom is folyton ezt mondja, hogy fogadjam el (magamat...)

      Törlés
  3. P.G: Engem egy pár hete “támadott” meg az, hogy nem tudok kertészkedni 15 percnél többet, és akkorra olyan fáradt vagyok, hogy pontosan 45 percig tartott, amíg visszatértem egy normális pontra. Nagy elkeseredésemben, napokig azon gondolkodtam, hogy most akkor hogy lesz? Emellett nemcsak a kertben “támadott” ez rám, hanem mindenfajta fizikai tevékenységben, meg a régi ruhaim felprobalasaban is, miután sikerült 10 kiló öreg súlyt leadnom, ki kellett szelektálni a fele ruhátaram.
    Míg végre hosszas fejtörés után arra jöttem ra, hogy a mozdulataimat nem változtattam at öregre, tehát 70 valahány ev beidegzodesevel hajtottam vegre. Mindenre kezdtem odafigyelni, es keszakarva lassitottam a mozgasaimat.
    Semmi problemam nem volt Kb egy het utan, amikor egy szeket huztam magam utan es live kerteszkedtem. Tegnap elertem, hogy tobb mint 2 orat tudtam dolgozni kint, idonkent a naponta figyeltem, az arra jarokat, es az igazsag az, hogy nagyszeru es ereztem magam, es a teljesitmenyem I do an nem kulonbozott nagyon sokban az elobbitől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én ma aránylag sokat csináltam (valójában nevetségesen keveset) én szinte permanensen fáradt vagyok...de mondasz valamit mert én is még mindig "szélvészkisasszonyt" játszanék 🙂 de valójában mégis lelassultam... csak vannak atavisztikusan gyors mozdulataim (olyankor jönnek a balesetek)....ördögi (kör ez)

      Törlés
  4. Veronica Magay
    Nagyon megertelek...Nehez időket élünk. Nekem meg közben sok bajom van a hátammal. ( amikor leejtek dolgokat, nehez felszedni)

    VálaszTörlés