2023. január 1., vasárnap

Boldog új évet !2013 Jan 1

 Új év Istene, tarts meg

Magamnak
S tarts meg mindenkit
A réginek,
Ha lehet:
Boldog új évet kívánok.
(Ez az ADY még mindig olyan jól ki -és be tud segiteni, csak tudnám , hpgy a "régi"vel mennyire volt elégedett, tán mint Babits, előrelátón?: "a régi jobb volt..." mert mindig jobb, azaz mindig rosszabb jöhet csak, a romlás?, vagy cssupán ez a "légy hű önmagadhoz" kivánalma, ami viszont rosszhoz nem vezethet, mert legbelül mindenki jó (kellene, hogy legyen)

1 megjegyzés:


  1. Szok Délia
    Kedves Tanárnő! Szeretettel kívánok boldog új évet! Délia

    Gonda Julia
    köszönöm szépen, Délia!
    .
    Gonda Julia
    na, én is úgy "találtam" most, de megszólitott...

    Tomi Ladanyi
    Igaz baratot, szeretot ugy akarunk megtartani vegig ahogy akkor voltak amikor azok lettek.Ez csak ugy lehetseges, ha onmagunk is olyanok maradunk mint amilyenek voltunk mikor ok baratnak es szeretonek fogadtak el minket. E legszebb emberi viszonyok megorzese nem lehetseges ha minden reszes fel megvaltozik. Persze ez csak egy remeny, egy alom, es Ady verse sem tobb annal.

    Gonda Julia
    de én úgy látom, ebben a versben nem egy kettes kapcsolatról van szó, hanem tágasabban... viszont az igaz, ahogy te is sejteted: nem lehet nem változni...és valóban sok (kettes)kapcsolat ezért is megy tönkre, mert változnak , a felek, és nem egyirányban vagy nem egyformán...(vagy esetleg az egyik igen, a másik nem... mindenestre már nem ugyanazok, mint mikor kapcsolatba léptek)

    Gonda Julia
    megmaradni önmagunknak viszont valóban a legtöbb amit kivánhatunk (magunknak:) (csak kérdés , hogy azok vagyunk-e még, de "megtérni" is bármikor lehet,(ami ráadásul a héberben tesuva azaz visszatérés) még a tékozló fiúknak (lányoknak:) is...)

    VálaszTörlés