2019. december 12., csütörtök

értesülések az ÉSből

a múltkoriban azt tudtam meg az ÉS lányom írta tárcájából, hogy körömágygyulladása volt

(de miért innen kell megtudnom?)

most meg azt olvasom, hogy "ült és sírt a Batthyány téren..."

fogalmam sincs miért, és holnapig nem is fogom megtudni, a lap megjelenéséig , mert ez csak előzetes volt (de remélhetően évekkel ezelőtt történt):


"Vannak tékozló és takarékos évek. Mennyi mindent vettem azokban az időkben, amit józan belátással nem engedhettem volna meg magamnak! Micsoda túlzóan beárazott ékszereket, értelmetlenül drága holmikat. Később, a takarékos években mégis ezek lettek a ruhatáram alapdarabjai. Mint annyiszor már és annyiszor később, bebizonyosodott: a tékozló időszakok mégsem pazarlók, kiderül róluk, hogy csak gyűjtögetők voltak.
A 2000-es évek vége: vajon a kor maga okozta ezt a számtalan változást, vagy az, hogy épp ekkor költöztem Budapestre? A leendő férjemnek és a barátainak más szokásai voltak, mint nekem addig. Avokádót kockáztak a vajaskenyérre, és ha valamit meg akartak ünnepelni, szusit ettek – én addig azt sem tudtam, hogyan kell megfogni az evőpálcikát. És az emberek a metrón! Ültem velük szemben, és egyfolytában a lábukat néztem: mindnek bokacsizmája volt, és a nadrágot mindig azon belül tűrték, és sohasem kívül. Addig a ruháknak csak az anyagára figyeltem, a szabására sohasem: mindenem bő volt, a kabátomban válltömés, a hajam indokolatlanul hosszú volt és töredezett, ..."

(Librarius)


kiváncsi vagyok a továbbiakra....De miért az ÉSből kell nekem értesüléseket szerezni?

(mint lányomnak a fb-ról? :)



3 megjegyzés:

  1. megoldódott az OK (a sirásé) (s azóta el is évült, s különben is ez irodalom, nem élet...csak)

    de kaptam magyarázatot érdekes módon a szövegben arra is, hogy miért nem (velem )osztja meg az infoit a lányom jóideje:) :"Az ember gyerekként minden információt meg akar osztani a szülőjével, a szülő pedig a lehető legtöbb időt a gyerekkel. A korai szerelem kizárólagossága hasonlít ezekre az érzésekre: az idő is, az információ is csak közösen megosztva létezik még ilyenkor. Később persze beáll valami egyensúlyi helyzet a magánélet és a külvilág között. ..."

    VálaszTörlés
  2. Paloczi Gabi
    Azt hiszem azert, mert neki kulon elete van es abba te beletartozol mint az anyja, de emellett neki egy kulon vilaga van. Amibe neha beletartozhatsz, de nem teljesen.
    Emellett az a vilag nyilvanvaloan szofisztikaltabb volt mint az o elete Szegeden vagy Makon. Ez nyilvanvalo. Csak ugy mellekesen a te vilagod volt szofisztikalatlan.
    Biztosan nem ertesz egyet, pedig igy van
    · Válasz · 2 é.
    Gonda Julia
    de igen
    · Válasz · 2 é.
    Szabó Imréné Éva
    Juli,nem vagy egy kissé tapintatlan a lányoddal ? Miért kell a nyilvánosság ? Apropó ! Tudtad,hogy Szekeresné miért nem jött a klubba hetek óta ? Meg vagyok rendülve .
    · Válasz · 2 é.
    Gonda Julia
    igazad van le is vesze, remélem ő még nem látta (nemigen olvas) Szekeresnét nem tudtam, tudom, csak rosszat sejtek
    · Válasz · 2 é.
    Gonda Julia
    csak az ismerőseim látnak

    VálaszTörlés
  3. Sajnalom, de nem ertem. Ugylatszik ez nekem tul magas.
    · Válasz · 2 é.
    Gonda Julia
    mit lehet ezen nem érteni? két bekezdés,részlet, egy holnap megjelenő tárcából (előzetes)...majd olvasd el holnap esetleg az egészet , de előitéletmentesen
    · Válasz · 2 é.
    Tomi Ladanyi
    Hogy jon ide az eloitelet emlitese??? Honnan almodjam mi lesz holnap? Ezt ma olvasom es keresem benne amit az ujsag cime iger.
    · Válasz · 2 é.
    Gonda Julia
    AZ AZÉRT NINCS BENNE, MERT NEM A TELJES SZÖVEG VAN ITT, KI KELL VÁRNI A HOLNAPOT, CSAK AKKOR JELENIK MEG AZ UJSÁG, GONDOLHATOD, HOGY ENGEM IS MENNYIRE FELCSIGÁZOTT:) Innen értesülök...🙂 (irtam erről, külön,csak levettem, mert valaki azt mondta, h taintatlan vagyok)
    · Válasz · 2 é. · Módosítva
    Gonda Julia
    Tomi Ladanyi itt már elolvashatod az egészet (reklám megtekintése után)https://www.es.hu/.../a-batthyany-teren-ultem-es-sirtam...
    ES.HU
    A Batthyány téren ültem és sírtam
    A Batthyány téren ültem és sírtam
    · Válasz · Előnézet eltávolítása · 1 é.
    KLári Jámbor
    Nekem ez nagyon nagyon tetszik. Minden leirt szava igaz. Imàdom
    · Válasz · 1 é. · Módosítva
    Gonda Julia
    örlök:) én kissé medöbbentem)
    · Válasz · 1 é.
    Paloczi Gabi
    En most olvastam, es nem tudom mit is mondjak. Talan eloszor a jot: nagyon tetszik a lanyod stilusa, gondolkodasmodja.
    A tartalom az, amit nem ertek. Ekkor legalabb 23-26 eves lehetett a lanyod?
    · Válasz · 1 é.
    Gonda Julia
    hagyjuk, ez irodalom, nem élet 🙂 (s mindenki tévedhet, egyébként épp most irta, hogy a tárcái alcimének ezt adhatta volna idézzük fel legkinosabb pillanatainkat (23- 24éves volt "csak")

    VálaszTörlés