2024. július 20., szombat

szakértelem, óh

 A  nagy melegben betámolygok a patikába, teljesen üres a vevőtér, viszont a pult mögött három vagy négy fehérkópenyes nő  sündörög, összetömörülve jóizű fecserészésben, odamegyek, mire szétrebbennek , ki-ki a helyére, egy sose látott, molett ,hosszú műkörmű marad nekem..Képtelen vagyok leolvasni dús keblű köpenyéről, hogy ki és mi a beosztása, de egyre bizonyosabb hogy NEM gyógyszerész...

Immel-ámmal kegyeskedik szóba állni velem (bár érezhető, hogy rossz néven veszi, amiért megzavartam a társalgásban, minek nyilván ő lehetett a központja, s az a téma jobban is érdekelhette, mingt az én pananginom, mit óriási méretben szélesen elterülve,  rak elém, sose láttam ekkora dobozt ... mondom is neki, hogy nem ilyet szoktam kapni,  máshol más képp nézett ki, erre ő, hogy akkor menjek oda, abba a boltba! mondom, ebben a nagy melegben inkább itt maradok, s itt oldom meg a problémámat. Kiderül, hogy 100as csomagolást adott, s persze van nekik 50es is, ami pont olyan, amilyet én szoktam kapni.

Marad még a magnézium citricum, van még otthon porformában de biztos lejárt a szavatossági ideje,  jó lesz a tabletta is,,bár alig tudom lenyelni, a port viszont nem birom az ize miatt (ami nem savanyu ahpgy a kiszolgálóm mondja, hanem kesenyés)

Valahogy szóba jön hogy szívre is jó, de ő tiltakozik, hogy NEM,  szerinte nem,,hát mire... izomgörcsre, ő arra szpkta , szivre nem. Hát régi hiba ha csak saját személyes betegélményeiból merit. (pláne ilyen fiatalon) Miért , miből kéne, ? Hát szakismereteiből, a ( nem létező) szaktudásából Én honnan tudom ezeket.? Hát szakembertől!

a pananginban is Mg van nomeg Kálium.

Megnézi a dobozt, igy helybenhagy(ja)

Azt hiszem legközeleb eleve a másik boltba megyek, hozzá biztos nem!

*****


egy kis szakismeret:

,A mindennapokban sok feladat teszi próbára az állóképességünket, a hosszantartó, indokolatlan fáradtság pedig sokszor akár szívbetegségre is utalhat. A Panangin® Forte azonban segíti a megfelelő szívműködést és hozzájárul a szív és a keringési rendszer egészségéhez.

A Panangin filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere- -folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében. A gyógyszer bizonyos idült szívbetegségek (szívelégtelenség, szívinfarktus utáni állapot), bizonyos szívritmuszavarok kiegészítő kezelésére, továbbá a táplálék magnézium és kálium tartalmának kiegészítésére szolgál



a Magnézium támogatja a sziv egészségét



1 megjegyzés:

  1. Andrea Józsáné Mocsai
    Nem vicces...

    Gonda Julia
    Andrea Józsáné Mocsai hát nem..bar mondtam is közben hogy olyanok vagyunk mint egy kabarétréfa!

    VálaszTörlés