2022. október 19., szerda

500. 2008. OKT-19

 

Igen a fenti szám azt jelenti, hogy ez az 500. bejegyzésem.

De mielőtt önünneplésbe kezdenék, le is állok vele.

Csupán konstatálom a tényt, némi meglepődéssel. Mert "nem hittem volna", mikor elkezdtem; tulajdonképpen, egy évre terveztem, egy fajta virtuális év-könyvnek, utólagos nap-tárpótlónak, kísérleti jelleggel. Aztán úgy rászoktam, hogy nem tudtam abbahagyni, még ha fel is merült bennem, nem csak a "kiszabott" év leteltével, hanem később (előbb?) is olykor-olykor. De inkább csak eljátszottam az abbahagyás gondolatával...(?) De miért is volt a kitűzött egy éves határ, eredetileg? Tartottam attól, hogy az év ismétlődésével magam is ismétlésekbe bocsátkozhatok? elfelejtettem , hogy "kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba"?... Bár lehet, hogy vannak ismétlődő gondolatok, érzések - de az csak a blogíró bizonyos szintű állandóságából eredhet, s tán jó is, hogy nem mond mindigmást, legalább is ugyanarról vagy hasonló dolgokról. Remélem is.

Eleinte alig-alig voltak kommentjeim. Mostanában kezd élénkebb párbeszéd kialakulni egyes olvasókkal. Eleinte azt hittem, nem érdekel, hogy kommentelnek-e vagy sem, a lényeg, hogy én írjak minden nap egy summázatot az adott napról, illetve a leglényeget, valami esszenciát, hogy megmaradjon... a múló időben. Aztán jöttek a kommentek is, információból, kommunikáció... Örülök neki... Bár... a statisztkámat nézve, a látogatók számához képest a kommentelőké csak egy kis százaléknak tekinthető.

Mindenesetre köszönöm azoknak, akik kommentelnek, de köszönöm a látogatásokat is (komment nélkül), amennyiben el is olvasnak.(s ha "látogatás" nem csak egy egyszerű ránklikkelést jelent - ki tudja!..) Mindenesetre a 271-es napi látogatási szám (ami épp tegnapelőtt volt) örömmel tölt el. Jaj, csak ne legyek már olyan, mint a hivatalos médiák, ahol mindent a "nézettség" dönt el, s többnyire rossz irányba. De... én csak mondom a magamét, azaz írom... Csak éppen jó, ha ez egybeesik mások érdeklődésével is, netán..., s ha véleménycserével járhat , az még jobb...

Már eleinte is, amikor feltűnt a statisztikából , hogy más országokból is "látogatnak", kiváncsivá tett, vajon kik is olvashatnak; ez - az azóta gyarapodó kommentek ellenére - most is érdekelne. S most megint, kicsit bátrabban, megkérdezném, - egy sikeres, és jóval olvasottabb bloggerina kérdése nyomán is - "kik olvastok".... (Ő már 1700 olvasónál tart a gasztroblogjával, s kb 100-an válaszoltak a kérdésére, akkor én is reménykedhetnék kb. 20 válaszadóban...?)


2 megjegyzés:

  1. régi szép blogidők? aranykor! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és azóta hány bejegyzést is irtam... függetlenül minden külső körülménytől!!!!

      Törlés