2023. október 23., hétfő

FEDÉL NÉLKÜL 2016

 "...Ebben a pillanatban – mint valami giccses amerikai filmben – ismerős arc közeledik: Turi Tímea. Íme, a lap szerzőinek egyike – mutatom be az árusnak és a körénk sereglőknek. A költő is vásárol néhány példányt,..."

🙂
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Munkatársunk ezt mesélte a csütörtökről:
"Vasárnap már előrendeléseim voltak – magyarázza az árus a Blaha Lujza téri aluljáróban. – Látja, hölgyem: csak jönnek, jönnek egyfolytában. Reggel tízkor értem ide, odáig, a lépcsőig álltak az emberek két tömött sorban. Nem győztem osztani az újságokat!” Mire ezt elmondja, három újság talál gazdára. Az emberek jóval többet adnak értük, mint rendesen: - Jött egy hölgy, olyan fiatal, mint maga, húszezrest nyomott a kezembe! Volt egy angol fotós is, direkt miattam jött le az aluljáróba.”
„Ugye, maga a Népszabadságnál dolgozik? – lép mellénk egy rózsaszín kabátos hölgy. – Felismertem ám, láttam a tévében is! Budafokról jöttem be újságért, mert ott már nem lehetett kapni. Nagyon szurkolunk maguknak, ugye, tudják?”
Érezzük – mondom leszegett állal, mint Lauren Bacall, aki így leplezte, a lámpaláztól egész testében reszket. Engem a sírás fojtogat.
„Csodát tettek velünk – mosolyog a hajléktalan. – Én hoztam el a legtöbb újságot: ötszázat! Egy óra múlva kétszáz már elfogyott. Ott tárolom őket, a virágárusnál. Ha ilyen tempóban fogy, alig marad holnapra.”
Ebben a pillanatban – mint valami giccses amerikai filmben – ismerős arc közeledik: Turi Tímea. Íme, a lap szerzőinek egyike – mutatom be az árusnak és a körénk sereglőknek. A költő is vásárol néhány példányt, én elköszönök, hogy szerkesztőségi megbeszélésre rohanjak. Kinyílott a pitypang, megírom.
Ja, nem.
Az összes r

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése