2020. július 31., péntek

beszélgetés Benkóczival

a tavalyi beszélgetéssorozat halványabb változata...péntek esténként táborzárásként egy-egy beszélgetés....

Most Benkóczi operettszinésszel, akinek makói kötődése van, ide járt iskolába (Apátfalváról) , a bátyjai is, hosszabban, anyukája asszisztensnő volt a sebészeten, jól ismertem, komoly, fáradt,rendes asszony, aki a munkáját lelkiismeretesen végezte

B. megkérdezte ki emlékszik a bátyjaira, nem jelentkezett senki, én se , bár tudom,hogy egyik a férjemmel járt  és végzett egy gimnáziumi osztályban (szomorú véget ért, nagyon tehetséges volt)

emlitette Iritz Gyuri bácsit, mint legkedvesebb és maradandóbb makai emlékét, "vidám ember volt, szerettük",akinek remek amatőr szintársulatában kezdett (ez közös élmény), mert én is jártam hozzá a Kisértleti Szinpadára szavalni.... (állitólag, épp most emlegették, nem is rosszul, nagy csöndet kiváltva)

de B. (is) már pályán kivül van, leeresztett a kirobbanó jókedve

vannak unokái, rendbehozatták az apátfalvi anyai házat és ott hancúrozhatnak a gyerekek

ilyen az élet... s jó is, hogy ilyen...mindent a maga idejében...de azért kár hogy az emlékei is homályosodnak...."RÉG VOLT, NEM EMLÉKSZEM ANNYIRA DOLGOKRA" -mondta szomorúan.)







9 megjegyzés:

  1. H.F:Anno 1961-ben Márton Erzsike ének tanárnő segítségével indult az énekes pálya rögös útján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó tudni, mert róla megfeledkezett!

      Törlés
    2. de mér 61ben (mi érettségiztünk akkor)

      Törlés
    3. H.F. 1961-1965 Mendei Árpád oszt fö Első tiszta fiú osztály.3 évig volt a padtársam. Érettségizni Hm vásárhelyen sikerült neki. onnantól nincs infóm.

      Törlés
  2. L.M-mora, jó kedve töretlen pár év találkoztunk élmény volt együtt lenni vele és storyait hallgatni visszaidézve a makói éveket.

    VálaszTörlés
  3. Á. N En az Operettszínházban találkoztam vele. Mostanában, Kocsis Dénes keresztfiunk szereplései kapcsán figyeltem a színházi stábot, szereplőket,... hiányoltam a humora okán is.

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom ezt a változását, hogy már nem láthatom olyan ragyogó jókedvvel! Hogy kikerült a szélesebben láthatósàg köréből

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kikopott - nyugdijas, abszolut (mindig is az Operettben jáTszott)

      Törlés