2017. július 26., szerda

pár gondolat az öregek egyenjogúsitásáért

utálom, ha az öregeket semmibe veszik, lekezelik, de azt is ha azt hiszik , hogy csökkent képességűek  minden szempontból, és ha csinálnak mégis valamit, akkor meglepődnek: "jaj de ugyes, nahát igazán, ki hitte volna"...kikérem magunknak.

attól, hogy öregek vagyunk, nem lettünk hülyék! ez a két szó nem szinonima

a múltkor ki is jött belőlem a patikában egy gyakorlatlan s mi több ügyetlen és sete-suta gyakornokfiúnak mondtam, aki olyan idétlenül akart segiteni(!) a recept aláirásában, hogy hagyjon már békén"nem vagyok hülye, csak öreg"! (még ha történetesen Nootropil is szerepelt a recepten)

no ez akár mottó is lehetne:
nem hülye, csak öreg!
esetleg pólóra irhatnánk:
NEM VAGYOK HÜLYE CSAK ÖREG

ha hülye is néha az ember
nem az öregségtől
és ha már itt tartunk, nem csak az öregek lehetnek hülyék olykor - mellesleg

jó, (egyébkén nem jó), van a rettegett Alzheimer  kór, meg bizonyos "szellemi hanyatlás",  esetleg (nem vagyok ebben biztos, és a legújabb kutatások szerint sincs, feltétlenül, sőt), de kis memóriavesztés ö, lassulás öreg korra előjöhet, (régen igy is hivták: szenilitás),de az ilyen öregeket eleve lefokozó viselkedés csak ront mindenen, legfőképp az önbecsülésen és az ember (öregemberi) méltóságán - ami fontosabb, öregkorban fokozottan az lenne! (egyébként a valamilyen fogyatékosságot se kezelik normálisan ill. természetesen az emberek... és az egyik helytelenség az attitűdjükben, ha a pl csak mozgásszervi problémával élőt szellemileg is lefokoznak)

ez az egész onnan is jutott eszembe, hogy van egy oldal a fbon, sportolj ne pánikolj, ahova feltettek (egyébként paparazzi módon) egy videot, ahol egy 90 feletti hölgy (megsejditve hogy ismert előadóművész lánya -gyalogol azzal a divatos sportbottal...
hogy körültapsolták, csodálták, elképedtek, hihetetlenkedtek!... a kommentekben...én is irtam fel , de csak érdeklődvén hol lehet ilyen botot kapni, mert én  szinte csak biciklizek, néha jó lenne gyalogolni is kicsit...erre szerencsére kaptam választ a kérdésemre is, de valaki megveregette a vállam, hogy nahát milyen ügyes vagyok , gyönyörű, hogy Ön  internetezik!!!, Nagyszerű, friss és nyitott, és még sportol is!közöltem hogy már csak biciklizem (a többit meg hagytam, ráhagytam) jaj de ügyes vagyok , mert (még) tudok irni, olvasni... is:( sőt internetezni. meg biciklizni....pedig már 75 leszek (pedig én nem csak viccből irtam, hogy hol lehet kapni azt a sétálóbotot, mert
még csak. 75leszek..:) (mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más...:) *

ha ez igy megy tovább, harcot indítok az öregek egyenjogúsitásáért!!!!
ki csatlakozik?


................



(persze az alól az udvariasság ill. figyelmesség alól nem adnék felmentést, hogy előre engedjenek, felsegitsék a kabátom, olykor kivegyenek a kezemből egy nehezebb bőröndöt (bár ezt hanyagolom) stb...stb... érdekes módon ebben a megkülönböztetésben fiatal nőként, mintha gyakrabban lett volna részem, terhes is volt akkor (a női egyenjogúságom birizgálta)....s háritottam is, mert tolakodásnak is tűnt, de most nem mindig bánnám)

mert hogy most olvastam Sha-w ról, hogy mikor fel akarták rá segieni a kabátot, azzal háritott, hogy egyedül is nehezen megy:)

viszont az öregeket azzal csittittotta, ne dühösdködjenek a megöregedés miatt, van akinek ez se sikerül....

hát igen, én meg ezzel szoktam csittitani magam: nem jó megöregedni, de nem megöregedni sokkal rosszabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése