2017. január 28., szombat

LESZ maga juszt is....

...a miénk azaz Páger-díjas színésznő Makón. ....Azért is jogos, mert  a Fekete Péter színházi közvetítése a tévében és főleg benne Eszenyi Enikő ezzel a bravúrosan kedvesen humorosan és utánozhatatlan egyéniséggel előadott számmal bevésődött emlék, ezzel hívta fel a figyelmünket magára, s azóta is (hiszen akarta is, hogy mindenki juszt is az övé legyen:) 

..Holnap kapja meg a 2002 óta évente kiosztott Páger-díjat(gyűrűt) 16,-ként (ez nem rangsor! de ő az első, aki a díjátadás előtti este mintegy teljes bemutatkozással, előadói esttel jutalmaz meg bennünket...és természetesen abban el is énekli a sose kihagyott ikonikus dalát: Lesz maga juszt is az enyém, tudván, hogy a lesz ki- és felsikoltása után úgyis be fog rekedni (eddig is be volt, a színfalak mögött rendszeresen fújta is ki az orrát) de mit számít a hang, az előadás, a színészi sokszínűség mindennél többet tud kifejezni. meg aztán módot adott egy kis játékra is, hogy rendezőként - hiszen az is-, bevonhassa a nézőket, bennünket az éneklésbe: 

gyere te nimand...légy az enyém
Te vagy a leggusztább legény
A te kurázsid, a te stelázsid 

Szebb, mint a legszebb költemény

és megköszönte, hogy katarzist élhetett át általunk, pedig fordítva kéne lennie.  hát volt, fordítva is, hinnénk, hogy a Hajmási Péter és Pál közben is lehetséges ez? 

Ne búsúlj rózsám mert az egy garast sem ér, ne búsúlj lesz még szőlő, lesz még lágykenyér..s főleg .
Nehúzd, hogy a szerelemnek boldogság a vége,
Ne húzd, hogy a szerelemért hűség jár cserébe.
Húzd, hogy hervad a virág, húzd, hogy komisz a világ.
Húzd el azt, hogy rosszul jár a lány, ha csókért szívet ád,
Húzd el, hogy a szerelem, csak csalfa délibáb



és egyáltalán volt itt minden, 
csak középút nem , semmiben. Eszenyi A SZINésznő. Holnaptól Páger-dijas  és egy kicsit a miénk, makóiaké is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése