2017. október 23., hétfő

undor (nausea)

napok óta undorodom

zaklatóktól, zaklatottaktól (zakkantoktól), áldozathibáztató kommentelőktől, és a hallgatóktól is

főleg azoktól a hallgatóktól, akik már korábban is sejthették, tudhatták, de elhallgatták, elmismásolták, hogy mi folyik "színfalak mögött" (csakhogy az épp most kirobbanó botrányok terminológájánál maradjunk, ha nem is egész pontosan -mert lépcsőkről, autókról, parkolókról hallunk)

mert nem igaz, hogy nem tudták, nem sejthették, és persze úgyis mindig minden napvilágra kerül, csak évek, évtizedek kérdése...

hogy most valakinek az 50 éve épített nimbusza omlik össze egy 20 éve elkövetett disznóság miatt, az csak részletkérdés -annál is inkább, mert mint kiderült, folyamatosak voltak a visszaélések......

és itt sose csak az elkövető hibás... igen , nem vagyok áldozathibáztató, de részben ő is, de fóleg az elhallgató, vagy elnéző környezet...

pedig mennyire tudjuk, idézgetjük is, Babitstól, hogy

vétkesek közt cinkos, aki néma....

de itt  kiabálni, üvölteni  kéne mindenkinek, már mióta! s hány helyen!

akkora az erkölcsi fertő...

az újságcikkek is csak tapicskolnak benne, izléstelenebbül kiemelve olyan vonatkozásokat, mozzanatokat, amiket mintha ők is perverz módon kiélveznének...az izléstelenül rákommentelőkről most nem is beszélve

forog a gyomrom



de ha már "undor" - (kutyaharapást szőrivel..?)

inkább visszafordulok a békebeli Nauseauhoz, Sartre egzisztecialista regényéhez...

most újságcikkeket, fb nyilatkozatokat, kommenteket nem akarok olvasni egy darabig


rendbe kell jöjjön a felfordult gyomrom

de rendbe jöhet-e egy ilyen felfordult világban?!

6 megjegyzés:

  1. Itt is ez a hangulat... Szerintem része van benne az általános "inkviziciós" korszaknak, a "politiquement correct" tombolásának is!
    Természetesen nem az áldozatot ítélem el, csak azt a korszakot (évszazadokig!), mely hallgatólagosan ELFOGADTA (még az áldozatok nagy többsége is!), hogy ez a helyzet. Hogy a hatalom bizonyos törvények feletti jogokhoz juttat. A kis hatalom is, meg a nagy is... Hogy a testosteronnal jár. Hogy egynémely nő még vonzó mivoltáról kap kis biztosítást... Természetesen nem beszélve az erőszakról, az más kategória, de egyesek nem ismerik a határvonalakat.

    VálaszTörlés
  2. igen, világjelensésg, és ez inkább rossz hir mint vigasz

    VálaszTörlés
  3. Oldalakon át lehetne beszélni a Martonhoz is kapcsolható "molesztálásokról".

    Ehelyett csak annyit fűzök hozzá az egészhez, hogy a gyerekeinkkel, unokáinkkal nem úszhatjuk meg azokat a beszélgetéseket sem, amelyekkel segíthetjük őket, hogy ne érhesse egyikőjüket sem felkészületlenül egy-egy váratlan (nem várt) helyzet. Sajnos, mindenre nem tudunk még mi felnőttek sem felkészülni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt már rég nem csak "esetekről" lenne ill. van is szó!

      Törlés
  4. Ernő Polgár
    Igaza van. *Villon, a francia költő, gyilkos volt. Nagyszerű életmű és a bűn. A Talmud szerint mindig igazságos utókor szépen a helyére tette mind a kettőt. Az életmű maradt meg.
    M. Lacika ügye kapcsán jut eszembe a másik nagy körúti színház, ott egy fiatal ügyelő fiú, akinek előadás közben, a színfalak mögött a fiatalon Kossuth-díjjal elismert színész, majd rendező és rektor rendszeresen szorongatta hímtagját. Az ügyelői végül menekülve ettől átszerződött egy másik színházhoz. A nemzet művésze, a művészeti akadémikus vajon hány embert rontott meg azóta?
    Lehet majd az egykor fiatal színházi ember is előáll történetével?
    Mert molesztálnak professzorok hallgatókat, főnökök beosztottakat, s az előmenetel miatt senki nem mer szólni.
    Tisztulási folyamatnak kell elindulni!
    Az ügy kapcsán azért felmerül a kérdés, hogy E. Enikőnek mit kellett tennie ahhoz, hogy színésznő létére rendező legyen a Vígszínházban, amikor nők még nem rendeztek sehol? Majd igazgató lett. M. Lacika nem az az ember, aki csak úgy megengedi, hogy szájából kiénekeljék a sajtot.
    +
    L. Tibor ambiciozus, kozepkoru szinesz edesanyja, fia temetesen ugy sirt, hogy hulottak a konnyei, mint a zaporeso. "Az en kisfiam!! Hogy tortenhetett ez?" - mondogatta. Fia engedett a molesztalasnak, kiszolgaltatott helyzeteben belement homoszexualis aktusokba: vegul szexualis uton terjedo betegseg okozta halalat.
    Miert irom ezt le? L. Tibor jo ember volt. Nyugodjon bekeben!
    Fiatal Muveszbarataim! Nincs az a szerep, az a publikacios lehetoseg, az a kenyszer, mely tobbet erne az eletunknel, a tartasunknal, emberi mivoltunknal.
    *
    M. Lacikanak szoltak, hogy tegye meg, sokan feltik poziciojukat: az ugy kapcsan mas perverziok is napvilagra kerulhetnek. Lehet, ennek ellenre is.
    · Válasz · 3 é.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gonda Julia
      Ha ő tényleg egy "Lacika"... már ez a tény is sokat elárul....

      Törlés