2017. október 21., szombat

marosom

ha süt a Nap , mint a mágnes úgy vonz a Maros, összeszedem jártányi (bickliznyi) erőm és kihajtok a partjára, hogy ott aztán a kemény faágy valamelyikén, néha keresztben többén is, próbáljam pihentetni fájó csontjaim, izületeim (jaj, a derekam megint), meg szabadon vehessek levegőt (mert már megint nekem is "kevés levegő van a levegőben "...ahogy Nádas irta a Saját halálban, és Kemény egyből ki is választotta kedvenc mondatának - nekem nem tetszik ez a mondat, viszont nagyon találó - sajnos. Viszont a Maroson van levegő a levegőben - szerencsére!)

A Maros számomra menedék, mindenféle rossz elől, és simogató önmagában is a látvány..

.a lépcsőt mára felszedték, tehát belemenni nem lehet,  sőt túl közel se hozzá... mégis csak közeledik a zárás ideje...

hiányozni fog

ha egyszer végleg elköltözöm makóról, (ha egyáltalán van "végleg"), szóval ha egyszer távol leszek tartósabban a szülővárosomtól, ha honvágyam lesz, annak tárgya nem a város, hanem a folyó lesz. 

Szülőfolyóm. (ha van ilyen)







5 megjegyzés:

  1. ...már eddig sok videót kellett volna a telefonoddal készíteni arra az időre, amikor a távolból vágyakoznál a Maros látványára.
    Tudom, hogy az nem ugyanaz, mint élőben sétálni a partján, beszívni a víz illatát. (Csak pótlékként működne, de az is több, mint a vágyakozás.)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. már felvettem egyszer videóra az unokámnak... de a video nem ugyanaz, annak nincs illata, zamata stb... ahogy később irod is) és nem lehet belemenni se, még kezet se mosni benne. a hiány sose csak egy látványra vonatkozik! egyszerű is lenne úgy minden. hiszen felidézni semmi egy látványt! de a Maros nem is 1 látvány, mindig más...:) és kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyó(látvány)ba se.

    VálaszTörlés
  4. szóval ez egy ÉLETÉRZÉS (nem vehető vidóra)

    VálaszTörlés
  5. http://mindentkimondani.blog.hu/2016/07/04/toltesen_es_erdon_at_a_maros_fele

    VálaszTörlés