2018. április 17., kedd

talált régi levélpiszkozatrészlet .. és a "véletlenek"

(Lb azaz laci bácsinak, a nagybátyámnak irtam) febr 1-én, de nem tudni melyik évben..de az biztos, hogy 50 éves koromon túl. (tán 1995 körül?) (leirom ide, hogy ne vesszen el megint a "süllyesztőben" - meg bizom a nemvéletlen véletlenekben, s ha valami a lábam elé esik...azt mindig elolvasom, mert nem véletlen, )

"...bár az is tény, hogy rohan az idő, a mindennapok szintjén, másrészt meg transzcendentálisan nincs is. És az a"más", ami foglalkoztat, épp ez. Most behatolt az életembe, átalakító tényezőként. ezt leírni csak többszáz oldalban lehetne, ha egyáltalán lehet... Közvetlen é
lményeim és megtapasztalásaim vannak- épp másfél év óta, elég intenzíven és folyamatosan, de rengeteg u.n. ezotériát (ezoterikus irodalmat), de kvantumfizikát, -biológiát, parapszichológiát, filozófiát és ősi szövegeket olvastam és olvasok; eleinte magyarázatkeresésért, most már egyre inkább kiegészítésként, és megerősítésként - de most s már eljutottam oda, hogy talán én is írok egy könyvet (9 füzetnyi anyagom van már ), mert úgy érzem, tovább kell adni  a kapott információkat...mert mindenkinek tudni kellene, (mert "minden másképp van"), jobban , igazságosabban és teljesebben. Én is évtizedekig csak a "részt" láttam, s csak azt, amit a szemem látott! Feltárultak előttem a láthatatlan dimenziók , s innen kitágult a világ (nem csak térben és időben hanem) jellegében i, igazán értelmet kapott ), azaz megláthattam az értelmét, amivel mindig is rendelkezett.)- 

Persze ez egy (csodálatos) folyamat. De már eddig is óriási utat tettem meg...

Még ennyit, hogy nagymamának igaza volt. A hitével, a hitében. Jól tudta...
Mert a hit, az tudás. Lehet nem-hinni, és lehet tudni. de nem szabadna nem-hinni. Csakhogy úgy tűnik, akkor kaphatjuk meg igazán "a hitet", ha már tudjuk, ha megtapasztaltuk, ha éljük. Örülök, hogy eljutottam ehhez a bizonyossághozz, meggyőződéshez, tudáshoz. (Az igaz, hogy valóságos-csodák kellettek hozzá!)

De azt hiszem , ez a fajta valóság az "igazibb", s mindenképp  csak így teljes a kép."...


******************************************************************

hát nem is tudom, elküdtem-e, azt hiszem (remélem? ) nem... ezekről a dolgokról nem lehet igazán írni, írni nem (NEM VÉLETLEN NEM IRTAM MEG AZT A BIZONYOS KÖNYVET SE,MEG MÉG(?) - BÁR INTEGRÁLÓDTAK  - DE... ez a korszak elmúlt az életemben....(sajnos vagy nem sajnos) ...  a "bizonyossággal" együtt.... (s most én is elég szkeptikusan olvastam a fentieket)

az előbb egyébként -pont e piszkozat megtalálása előtt!)a lányom legújabb kötetének egyik - amúgy nagyon elismerő - kritikájába belepillantva olvastam - ez az egyetlen egy mondat, ami némi hiányérzetet, de inkább ajánlásfélét, kívánságot megfogalmaz:

"...Mert Turi költészete hovatovább mindent tud testről és lélekről (:::) a hübriszt viszont, hogy a szellem transzcendens távlatairól szónokoljon, távol tartja magától. (Különös ugyanakkor belegondolni, mivé színeváltozhatna át e poézis, ha sorai metafizikus mozdulatokra bátorodnának,(...)

Hááát...azt hiszem erre várni kell....ha egyáltalán  (mert "azok az idők elmúltak"...)

---

Ja... és ugyancsak "véletlenül" épp Chopra könyvét olvasom ÚJRA             
 EZ IS A LÁBAM ELÉ ESETT, A NAPOKBAN..."VÉLETLENÜL"...

in "Olyan rádiók vagyunk,amelyeken látszólag az összes csatorna megtalálható, , valójában azonban leragadtunk három állomás , az ébrenlét, alvás és álmodás mellett....Könnyen meglehet, hogy bár szó szerint mindenütt a transzcendens vesz körül bennünket, mégsem vagyunk ráhangolódva."



2 megjegyzés:

  1. ...ma főzős napom van ("Mamakonyha"), megyek is a gép elől a konyhába. De tudom, hogy a fent leírt gondolataid körül fognak járni az enyéimek is. Aztán meg majd újraolvasom mondatonként megrágva.

    VálaszTörlés
  2. hozzáirtam az előbb valamit az újrapolvasott könyvből (242.o.) fotosat, utána meg a meditáció ezzel kapcsolatos fontosságáról olvasok...(de mos megyek ebédelni (nem főzök:), aludtam:)

    VálaszTörlés