2023. július 9., vasárnap

régi levelekből

 Gondos unokatestvéremtől (Dórától)ugyan már évekkel ezelőtt kaptam egy paksamétát, a mi - Magdi néninek, anyukájának, anyu hugának - küldött leveleinkből

eddig még nem bontottam ki

de az előbb igen

legfelől anyutól találtam egyet, 1958-ban irta, junius 28-án, én akkor végeztem az első gimit, és épp teniszezni voltam....és készültem a konzi felvételire:





érdekesnek és újnak is találtam az erről irtakat, mert különös fényt vet osztályfőnökömre!

ideirom:

 (a nevét is most: Domokos Géza)

"Julika tiszta kitűnő lett. Nagyon erősen gyakorol a szünetben, mert megkapta 6 évről  a zenei bizonyítványát, s augusztusban felvételre jelentkezik Szegedre a konzervatóriumba. Az osztályfőnöke forszírozza nagyon, aki a gimn. zenekar vezetője, s 3 évig, mig Juli odajár, mint első hegedűse (Juli a zenekarnak), s szerinte tehetséges nagyon, a lehető legjobb képzést kapja. Reméljük, hogy sikerül, , s ha igen,  a II.b tanrendjét az oszt.f. úgy akarja összeállítani, hogy egy héten kétszer az utolsó óra fizika legyen,  (melyről Julinak már a vonathoz kell sietni ), s hogy a kitűnő rendűsége rovására ne menjen, ha netalán néha magyarázat hallgatása nélkül nem értene valamit , a mat. szakkörön  elmondja egyszer Julinak külön. "


Hm,, hát fel is vettek, bejártam, de ugy emlékszem biológia óráról is...

Még egy érdekes adalék a levél végéről... (bár minden az...)


"Egészségesek vagyunk s nagyon örülünk a kitűnőnek. Juli most is teniszezni van, nagyon szeret járni, s én sem bánom, mert utána farkasétvággyal eszik s jó társaságban van. Reggel korán , 6 óra van, de elhatároztam, hogy még piac előtt feladom a levelet. Ne haragudjatok, hogy Juli most nem ír, de Anyósomnak s Gyuriéknak írt a héten, s  hagyom, egy kicsit élvezze a megérdemelt szabadságot.

Csókolak Dusi



JÓl esett kicsit visszarándulni vagy  65 évet.... máskor is megteszem, de csak lassan, beosztva....(hogy el birjam viselni....)





2 megjegyzés:

  1. Csodaszép írás. Nem csak a külcsín miatt 🤗. A régi levelek olvasása gyógyír a szívnek. De bizony, ismerem ....beosztva kell, valóban, hogy el bírjam viselni. És mert ha sok, sírás a vége. Hmm, a kevés is könnyeztet persze....

    VálaszTörlés
  2. Andrea Józsáné Mocsai
    Ezekből tudja meg az ember, miért is lett Timi is ilyen sokoldalú tehetség.💕

    KLári Jámbor
    Csodaszép írása volt.
    Válasz7 p.
    Gonda Julia
    KLári Jámbor azt hiszem, mindene szép volt
    Válasz3 p.Módosítva
    KLári Jámbor
    Gonda Julia igen , emlékszem rà. És végtelenül kedves
    Válasz2 p.
    Gonda Julia
    KLári Jámbor igen!
    Válasz1 p.

    VálaszTörlés