2021. január 24., vasárnap

S.P. porhüvelye...

 meg vagyok döbbenve--

laptopomba gépelem 1965-tól (azaz utolsóéves egyetemi koromtól) irt naplóm... (kb 75-ig tart)

és épp mondogatom, hogy eltelt az a bizonyos titkositási 50 év, tehát meg is tehetném akár a publikálását is -  szereplői mellettem, mert azért elsősorban rólam szól, de akik ilyen-olyan szerepet játszottak az életemben)... és látnom kell hogy nagy részük már nem él...

most épp egy olyan résznél tartok ahol mintegy visszaidézésként megemlitem , elsős egyetemista lehettem, s S.P. től fura levelet kaptam, inkább csak egy fecnit, amire ez a fura szöveg volt irva szép kézirással: "Ha érdekel szerény porhüvelyem... " legyél  ekkor és ekkor itt és itt ---rendes boritékban megcimezve (a koleszba)... aztán nem lett a randevúból semmi: "Inkább tanuljunk !"..jelszóval--

nos ma, beütöttem a nevét, vajon mi lehet vele.. s megdöbbenésemre Schneider Tanár Úr  Emlékoldalára bukkantam! , a Karinthy gimnáziumtól,aminek tisztelt és szeretett tanára VOLT: 

ott a fotó is, semmi kétség, ez ő!


"Egy rendkívüli ember távozott közölünk.

Schneider Pál tanár úr („a Medve” ahogy legrégebbi karinthys diákjai szeretettel nevezték egymás között), az iskola alapításától, 1986-tól egészen nyugdíjba vonulásáig, 2011-ig tanított a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. Pályája során számtalan fiatalt vezetett be a biológia és a földrajz rejtelmeibe.
Különleges, dörmögő hangja, kimért, megfontolt, mindig nyugalmat árasztó mozdulatai és tévedhetetlenül célba találó, de sohasem bántó megjegyzései, ironikus humora szinte legendává váltak.
Most, hogy örökre elment, halálát pótolhatatlan veszteségként éljük meg.
Őszinte szívvel gyászoljuk. "

októberben halt meg, decemberben temették... 


most január van...

nincs már porhüvelye sem, úgy látom, elhamvasztották




azt hiszem, kicsit sajnálhatom (juk?) hogy elpasszoltuk egymást! :( .

de ugyan mit is kezdhettem volna egy léleknélküli porhüvellyel?!
lelek remélem most VAN valahol...

***

jut eszembe, Ani barátném Erasmusnak hivta... mennyire nem illik a "Medvé"-hez"...
(de már Ani is... " valajhol"...ahol nem hallgatnak semmi névre :(




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése