2017. november 23., csütörtök

az orient expressről


ne legyenek semmilyen előítéleteim, még műfajiak se

igaz,minden műfajnak meglehet a maga klasszikusa

ha krimi legyen Agatha Crhistie - minimum

ha helyszín: az Orient express 

ismerősen is hangzott, és feltűnt a film szereposztásából Judi Dench neve, s ha már elszalasztottam legutóbb, egy filmjét amiben az egyik cimszereplő (Victoria királynő), ha most kis szerep is, (bár itt is arisztokrata), hát megnézem - gondoltam  (nem is értve miért kell indoklást keresni a magam számára is mert egy krimire megyek?)

hát azért szombaton nem kellett volna, sokan voltunk, és körülöttem mindenki pattogatott kukoricát pattogtatott, illetve zacskót ropogtatott...de ezt leszámítva ... egyáltalán nem bántam meg...jó volt a film, igazán, s nem csak J.D. játszott benne jól, hanem mindenki, s volt is még felfedezett "ismerősök"... rajta kivül is. (( Johnny Deep, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, )

az egész film igazán átgondolt, kidolgozott volt, a díszlet hegyvidék vadregényes álságával kicsit ugyan zavart, de hát sose szabadna összetéveszteni a valósággal mindazt,amit a filmvásznon, vagy akár színpadon látunk

amúgy krimi ide krimi oda, gondolatgazdag is volt a film, elgondolkodtató, nem szokványosan, erkölcsi kérdésekről (netán jogi és erkölcsi igazságszolgáltatás eseti szétválásáról)


Poirot felügyelő ill. detektiv igazán emberi módon , döntött, amikor ,,, s ahogy
s nem a szigorú jogszabályok jegyében...

talán még Shakespeare Hamletjének jelmondatát is méltán juttatta eszembe? a kizökkent idő ráháruló helyre hozásáról....tökélykeresésében , ami nem csak a nyakkendők helyes állására vonatkozott., .. (nem hiába- mint hazafelé menet lányom felvilágosított, a mobilba,  egy Shakespeare darabokat rendező volt e film rendezője sőt főszereplője is.... Kenneth Branagh



Jaj, csak azt a hosszú, túlformált bajuszt, csak azt tudnám feledni!

De az is meg lett magyarázva, Poirot tökélyimádatával..

https://port.hu/cikk/mozi/kenneth-branagh-magyarazatot-adott-poirot-oriasbajszara/article-48803

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése