2019. június 8., szombat

savanyú

A rántott húshoz mindig kérek savanyúságot.Pontosabban a pincérek kérdik kérek-e és kérek...

sokáig uborkasalátát (tejföl , paprika nélkül) de az nagyon drága 450Ft), de mostanában (hogy már-már elfelejtem egyszeri poshadt káposzta salátájukat és újabban egész frissek sőt zöldek, azt kérek (200ft)sokkal jobban csúszik igy a hús, és van úgy , hogy az egész ebédből a savanyú esik a legjobban

eszembe jut, hogy amikor a nagybátyáméknál nyaraltam csóró egyetemista 20 évesen, annyira szerény voltam és visszafogott nomeg gátlásos...kérdezték kérek savanyút?, sose kértem (Igy akartam spórolni nekik?!

s a nagynénim később ezt fordította: Igénytelenségre (többek között)



junius 1  1

5 megjegyzés:

  1. Pontosan ilyen visszafogottan kezeltem a "pazarlást" egyetemista koromban. Amikor meghívta a stábot a főrendező vacsorára a Hungáriába, az étlapról csak a legolcsóbbat mertem választani. Igénytelenek voltunk, de nem tudtunk róla?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, mondanom se kell, ez is dettó (a legolcsóbbat)

      én nem igénytelenségnek nevezném, sértésnek is vettem!(afféle orvtámadásnak saját fegyvereimmel)

      Törlés
  2. Sz.M. Összeszalad a nyál a számban.Én uborkasaláta-párti vagyok, de pont tegnap csináltam káposztasalátát. (Ui. sok volt a káposzta a paradicsomos káposztához, amihez oldalast sütöttem.) A káposztasalátát csak amúgy desszertként csipegettem délután. Egyébként egész télen hordóskáposztát ettem, minden nap pár villányit, nyersen, s szerintem attól lettem jobban. (bebeszélem magamnak) Van egy kofa a piacon, kb. 20 éve veszem nála, mert nagyon jól fűszerezi, és mérés után önti a levet rá, ha kérem. Sajnos vége a szezonnak, majd ősztől lesz megint. Addig a Tescoban lévő, de nem hozzá tartozó savanyúságosnál lehet kapni hasonlót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is szoktam hordóst is, az csupa C vitamin!

      ·

      Törlés
  3. K.J. A tejfôlôs paprikàs fokhagymàs uborka salàta a tuti

    VálaszTörlés