2019. június 22., szombat

érthetetlen

érthetetlen miért nem tudok
vakon és szüntelenül hinni
mikor már volt bizonyitékom
nem is egy nem is egyszer

nade miért nem mindig?

miért csak végveszélyben?

miért engedik el újra és újra
a kezem?

nem értem

junius 19

8 megjegyzés:

  1. 14 hozzászólás
    Nagy Ágnes
    Bocsánat! - de az élet "bölcsődéje", majd meg az oskolái, de az ilyen-olyan "borzasztó" utak abban a sorsban amit kaptunk, - nem arra tanítanak, hogy elengedett kézzel merjünk-bírjunk-akarjunk ülni a bilin, majd a tanítóink előtt a padban és később is csak akkor kapjunk "fentről" segítő kezet, ha már valóban segítségre szorulunk? Azt pedig mindig az a "Nagy Ő" dönti el, hogy erre mikor lesz, van szükségünk. A kérdés azért mindig bennünk motoszkál, hogy "nem volt még elég?" - Istenem! Nyújtsd a kezed! ...- Látszólag nem nyújtja, mert úgy gondolja, most is tanulunk és meg is oldunk dolgokat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt én nem igy gondolom! egész mást jelentenének az én szavaim..persze mások is a szavaim:) de abszolut nem vagyunk egy hullámhosszon most....én a bilivel nem foglalkozom pl:)

      Törlés
    2. Nagy Ágnes
      Két malom - másképpen őrölgetünk

      Törlés
    3. meglehetősen! a bilik teljesen hidegen hagynak pl, meg azt hiszem a bölcsőde is (én bölcsődés koromban egészmáshol voltam!)

      Törlés
    4. N.Á. Valamiért úgy gondolom, hogy az a bölcsődés időszak volt az igazán Életre szóló tanítás és tanulás lehetett. - Ki így éli meg, ki pedig másképpen.

      Törlés
    5. jaj hagyjuk... nem erről van szó, sokkal általánosabb és mégis konkrétabb de jóval későbbi keletű bölcsinál (vagy 50 évvel) az élet egy bonyolult dolog!

      Törlés
    6. bölcsődések még szorulnak tanitásra!

      Törlés
    7. Ja, most jut eszembe, én a "bölcsis" koromat egy koncentrációs táborban töltöttem, s bilim se volt, csak egy szétszuperált konzervdoboz bili GYANÁNT! És bizony egyedül voltam kénytelen rajta ülni., mert anyám éjjel egy hadigyárban gürcölt, hogy életben maradhassunk!

      Törlés