2019. június 7., péntek

madártejek

végre hosszas naponkénti szemezés után rávettem magam, hogy megkostóljam a sarki sütiző madártejét. Hatalmas adagja kissé riasztó volt, pláne hogy mindig ebéd után megyek oda, tele gyomorral, s csak egy presszó kávéra

de most nem! és nagyon finomnak is tűnt, különösen a sárgája (a fehérje nem annyira, azt anyukám édesre csinálta.De soha semmi nem lehet olyan maradéktalanul édes mint amit édesanyánk csinált!

---

végül is otthagytam a fehérjét
és el is rontottam a gyomrom

marad az anyai madártejek romlatlan emléke!

május 29   4

12 megjegyzés:

  1. G.I. Tudod Juli erre Nekem azt mondta egy nagyon kedves idős kollégám,hogy ahhoz a gyermekkori szádizére lenne szükség
    Már semmi nem lesz olyan mint akkor!

    VálaszTörlés
  2. K.F: Pont szombaton csináltam madártejet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és édesre a fehérjét is?

      Törlés
    2. K.F: Persze! A galuskákba (fehérje) is teszek vaniliás cukrot, meg cukrot.

      Törlés
    3. az már "döfi"! :) úgy az igazi....

      Törlés
    4. K.F: Gyanitom , ugyanazokat az ételeket ettük gyerekkorunkban!

      Törlés
  3. A.SZ. nekem is gyerekkori nosztalgia a madártej, és milyen érdekes, én is hetek óta kacérkodok vele, pontosabban várom, hogy legyen időm megcsinálni ...

    VálaszTörlés
  4. Á.K. Ágnes Kiss
    Én is csak a hazai madártejet szeretem ☺

    VálaszTörlés