2014. november 16., vasárnap

mikor már mögöttünk az élet...

...akkor már késő.

késő elmenni  megnézni a Rózsavölgyi Szalonban Margittai Ágit az Előttem az élet c. darab kamaszfiú szereplőjeként. Kár volt elmulasztani , elhalasztani a múlt évadban. Idén, most már nem tehetem.

egy ideje van is bennem egy ilyen mardosó gondolat: vajon megtehetem-e később, amit most elhalasztok. Lesz-e később...

egész életemben az idővel, az időmmel, a múlással, múlásommal harcolok. És mindig megdöbbent mások váratlan  halála. Mert minden halál váratlan! Még akkor is, ha tudjuk, hogy ez az egy olyan életesemény, ami biztos bekövetkezik - végül is.

hallgatok (a klubrádióban) egy régebbi interjút vele, összetéveszthetetlen és immár felejthetetlen hangján - amit bármikor fel tudok idézni. Bár "életben" sose hallottam. Kérdik tőle, irt-e naplófélét. Azt mondja, soha, és nem is fotózott. Ő a fejében tárolja a dolgokat, emlékeit. - Node a baj az, hogy igy ez más számára megközelithetetlen, ismeretlen, feltáratlan marad. Más nem tudhatja. Csak az övé marad(t) Viszont az biztos, hogy igy intenzivebb életet is élhetett. És az alakitásaiban biztos hasznositotta is, mindenki számára, érdekében, örömére.... (Én pl mindent rögzitek, irásban, fotón...de kit érdekelhet?! Hm...)

A film szerencsére rögzit is, későbbre is.  Igy még megnézhetem a Circus Maximust- amit nem láttam . Valahogy kimaradt. de az Előttem az élet -et már soha. Mögénk került. 

Mindig mindent ki kell használni, ami előttünk van. Amig előttünk. Az életet. Mig van.

Margittai úgy tette.

Budapest. 2014. november 8-án (a noteszembe rögzitve)

2 megjegyzés:

  1. ugyanebben a noteszban látom a beirást :november 10. Előttem az élet (aláhúzva), 18. kedden is azaz holnapután....(meg még 26. szerda).....

    VálaszTörlés
  2. Bennem is mindennaposak ezek a gondolatok! S mióta tudatosultak bennem (G. halála óta), a rögzítéskényszer is velük érkezett...

    VálaszTörlés