2019. január 25., péntek

X.Y-né

X.Y-né, fotó nélkül... ugyan honnan tudhatnám hogy ki lehet,valamikor a Jagba járt... ennyi megfogható. Bejelöl. Hogy is jelölhetném vissza, a lapján sincs egy fotó se, semmit nem árul el magáról... csak ezt, ezt az X:Y-nét, szerencsére már kiveszőben ez a bekebelező formula a nők férjhezmenetele után. Mi az hogy valaki elbújik így a férje mögött, egy -nét annak nevéhez biggyesztve (ami ugyebár at jelenti hogy az övé, az ő tulajdona)

Rémes!

2019. 01. 23. 9,55

5 megjegyzés:

  1. K.V.D.L. Nagyon igaz! Olyan esetről is tudok, amikor az illető hölgy (érettségivel) úgy írta le a nevét, hogy X. Istváné. Ez kétszeresen rémes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez csak elirás lehet:) de a -né tény hogy birtokjel tehát szószerint azt jelenti hogy Istváné

      Törlés
  2. C.B. En ilyen esetben ugy szoktam, hogy megkerem az illetot, hogy irja le , hogy honnan ismerjuk egymast, es egy leanykori nev sokat segitene, mert a Kiss Istvanne nekem nem sokat segit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. N.Á. abban az esetben viszont, ha XY-né nem tartotta fontosnak az ismerettség közelebb vitelét, (amit ráadásul ő kezdeményezett ), biztosan nem mennék utána, hogy "tessen már segíteni abban, hogy mégis mi...?") - ez így igen flegma módja a valaki tulajdonában létező
      -né részéről.

      Törlés
    2. C.B. Ez is igaz! Illene bemutatkozni! :)

      Törlés