2019. január 25., péntek

volt valami....

volt valami bennem
kellett hogy legyen

valami megkapó
egyszerre eltávoltó
és titokzatos

pedig csak
gátlásos voltam
és zárkózott


01,25. 12,50




8 megjegyzés:

  1. ezek már tárgytalan dolgok, ez volt a múlt! amitől egyáltalán nem vagyok szomorú!

    VálaszTörlés
  2. egyébként ezek a szavak:"gátlásos, zárkózott" ki is mentek mára a divatból, tán az őket jelölő tulajdonságokkal együtt :) (...Mint ahogy én is... jut eszembe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. N.Á, mi , a környezetben élők tartjuk egymást és még önmagunkat is divatban! Amíg van olyan korosztály, akik figyelnek ránk, addig "divatban" vagyunk. Mert hogy akarunk mi úgy, mint a mai ,huszonévesek'? ...? Erre biztosan azt mondanák, hogy valahol valami hibás. A régi eszme szerint a divat első megmutatói a huszonévesek voltak. Ám , az idősebb korosztálynak is megnőtt az ázsiója. Tapasztalat, benne a korábban megszerzett, összegyűjtött tudás. Ezek mind példaértékűek, és ami még képes példaértékű lenni, az nem mehetett ki a "divatból". Hogy valaki az iskolás éveimben magyar és idegen nyelveket is tanított, mellette színjátszósokat vezetett, közben kiderül a hegedűhöz való viszony, no és a rajzos képességet is itt láthattuk, (ez is megvolt , ott volt már korábbi években is), meg amit még nem is soroltam. Anya, nagymama, és továbbra is tanító az életével, a minden napra kitett gondolataival,...

      Törlés
    2. Köszönöm (a felpaskolàst;)

      Törlés
    3. biztosan léteznek ma is gátlásosabban és visszahúzódóan élő emberek.
      Ami ebben a kifejezésben van (gátlásos) ez a jelző éppenséggel a háttérbe is szorítja őket, vagyis a gátlásaik okán láthatatlanok maradnak. Léteznek, csak talán még hátrébb szorítva ebben az erőszakos, tolakodó világban.

      Törlés
    4. En sose mondtsm magamra.s nem is mondanam.csak igy utolag gondolom,.de ebben benne van a mai ertekrend is.ami nyitottabb!

      Törlés
    5. Ez a vers mult idö.ahogy a jelenben latom.attól elvalaszthatatlan!s ez vonatkozik az elejére is!

      Törlés