2019. január 22., kedd

lekezelés

tulajdonképpen honnan ez a hangnem?

időpontot szeretnék kérni egy szakrendelésre. hosszan csöng ki a telefon, végül felveszik. bemutatkozom, mondom, mit szeretnék, kérik a tajszámom, hő sajnos nem hoztam ide a telefonhoz fejből nem tudom, mondhatom a születési adataim, igen, de máskor hozzam ide a tajt hangzik a feddés....voltam-e már itt, kinél stb, megkapom az időpontot, katonásan,de miért is így...

ugyanez a postán, katonás gyorsaságra kényszerítéssel

a supermarket pénztáránál

még gyűjthetném


vagy csak én vagyok túlérzékeny? és lassú:

miért hiszik azt akiknek a szolgálatunk a feladatuk, hogy felettünk állnak! egy szinten vagyunk minimum! nem? emberi szinten....az emberség szintjén... kellene


23 megjegyzés:

  1. J.J. Sajnos mindenütt ez van. Alkalmazottak, nem érdeke. Mondhatnám, koromnál fogva, hogy az anti világban nem így volt. A saját vállalkozásomban, ha én így adtam volna időpontot, nem tudom hány vendég jött volna el 40 éven keresztül.

    VálaszTörlés
  2. J.F: Sajnos meg kell szoknunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem nagyon akarom, de most is csak utólag tűnt fel a dolog, mert már annyira természetesnek veszem :(

      Törlés
  3. K.E: Már nem követelmény az etikai kódex!

    VálaszTörlés
  4. K.R. K. Rideg és személytelen.

    VálaszTörlés
  5. hasonlót tapasztaltam: kaptam egy értesítést, hogy lecserélik a villanyórámat, legyek otthon(!)- a villanyóra lakáson kívül van - nem ez az érdekes, hanem, hoghy írják: ha bármi gondom van, hívjam munkaidőben a szerelőt (megadják a számát Felhívom munkaidőben, ahogy parancsolják, kicsöng, kicsöng, majd egy mord ffi hang belkekiabál: "MUNKAIDŐUTÁN!!!DOLGOZOK!" mondom neki, mit szeretne munkaidő után?, vagy munkaidő után dolgozik? ...de úgy beszélt, mintha kutyát idomítana

    VálaszTörlés
  6. a lezserség is bántja a fülem, már régebben jeleztem, hogy mennyire közönséges, mikor a hangosanbeszélőbe úgy mondják be, megy a x vonat a DÉLIBE.,..(mondtam, a hivatalos tájékoztatót ne konyhanyelven kérem)...gondolom más is szóvá tette, mert mostanában újra a régi "BUDAPESTDÉLIPÁLYAUDVARRA" mondják be

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. hát azért a villanyszerelés elég veszélyes szakma, megértem, ha munka közben nem tudott érdemben telefonálni, még jó hogy felvette... persze másképp kellett volna megszervezni a dolgot (én otthon voltam, igy egyszerűbb. hajnali 7-kor!zörgettek:)

      Törlés
    3. engem a délibe nem zavarna! Minek hosszan ami röviden is érthető? :) nade ez megoldódott :) a modor fnem változik ilyen gyorsan!

      Törlés
  7. Sz.M. Ahogy öregedtem, kezdtek így "foglalkozni" velem. Egy ideig közöltem, hogy én csak egy hülye mérnök vagyok, de!!! Lejjebb adták a hangot. Aztán úgy döntöttem, mivel én fizetek, ő szolgáltat, helyre teszem. Elég öreg vagyok már hozzá. Persze nem gorombán, de határozottan....Nálunk van lehetőség e-mail-en bejelentkezni. Ott egyből Tisztelt beteg vagyok ,az adatokat a neten megadják, mire kíváncsiak. A telefont egyébként órákig csörgethetem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a hangom nem hiszem, hogy elárulta a korom a telefonba...szerintem nem érdemes purpallézni! észre se kell venni (én egyébként is mindig csak utólag:)én nem irkálok,ha nem muszáj, egyszerűbb mégis csak szóban...Szerintem ez álalános jelenség, nem kell érzékenykedni túlságosan, és személyesre venni. Ez a stilus megy.

      Törlés
    2. Sz.M. Ha nem reagálunk rá, nem veszik észre magukat és egyre rosszabb lesz

      Törlés
  8. I.Cs. Sajnos én is hasonló eseteket tapasztalok és mindig arra a következtetésre jutok, hogy az egyre gyorsuló türelmetlen világban egyre lassúbb és ügyetlenebb vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, ez a legszörnyűbb, hogy magunkat okoljuk, és el is bátortalanodunk fokozatosan! :

      Törlés
    2. P.G: I.Cs. az oreg kor pontosan tiszteletet kovetelne

      Törlés
  9. N.Á. Ebben azért benne vagyunk mi magunk is! Azzal, amit teszünk (benne, érte, vele,...) , meg amit nem teszünk (... )! Az éppen aktuálisan szükségeset. No de mi az, ami a másikra ilyen esetben jó irányban hat?... ( ... "dobj vissza kenyérrel")

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem én nem vagyok benne! az én hangnemem megfelelő

      Törlés
    2. igen mi csak maradjunk udvariasak s emberek

      Törlés