2024. május 4., szombat

FURA MAKÓ intézménynevek

 csak úgy kapásból, elsőnek egy olyat, ami már nem bosszant, de évtizedekig igen

a város sokig egyetlen temetkezési vállalkozását (ami mellékesen izléstelenül pont a kórházzal szemben volt ) REQUIUM- nak vagy minek hivták, képtelen vagyok latin tanulásom, érettségim után, nem beszélve a zenei tanulmányokról,   rossz végződést írni, végre új helyén látom kicserélték a táblát és REQUIEM - lett a maga tisztességes nevén (apropó a zenei kifejezést látni lehet egy plakáton is, szerencsére egyből helyesen,... hangversenyen hallhatjuk Mozartét!)

A város fürdői büszkeségét nem tudom miért nevezték el a hagymáról? HAGYMATIKUMNAK, ha valaki felvilágosítana, megköszönném, (netán Makovecz kupoláit hagymához hasonlitanák?:) (A kultúrházként vagy művelődési házként funkcionáló HAGYMAHÁZAT nem cikizem ki, mert ott már rég megőrződött az épület hagyománya ami eredetileg s eredeti változatában valaha tényleg a hagyma háza volt. De Makó már rég nem a hagyma városa.(most mellőzük okai kifejtését, vannak)




4 csillagos szállodánk nem tudom miért(GLORIUS) viseli a latin hímnemű szavak mellékneve végződéseként  kijáró --us végződést, tudtommal , főnévként csak nőnemű alak van azaz GLORIA (node annyi baj legyen, bent egy kis fotókiállitásán meg Pulitzert megtették József Attila osztálytársának. egy két évszázad ide vagy oda nem számit ugye , meg ország-, sőt kontinens határ se)

Hirtelenjében ennyi, csemegének, biztos van több is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése