2018. december 8., szombat

glorius és menza

tegnap a Gloriusban ebédeltem . luxus étterem, négycsillagos szállodáé

kicsit átrendeződött, meg foglalt volt mindkét kétszemélyes asztal az ablak mellett, ahova általában szoktam  ülni, így egy percre megtorpanva megálltam, de az igazgatónő épp ott állt a pultnál és nagyon kedvesen kiigazított, beljebb kísérve, hátul voltak még magányos asztalok (AA.-t észre se vettem volna ha előttük nem integet)

de végül is sarokba húzódtam egy négyszemélyes (de csak háromszékes asztalhoz)
a menűt már kipróbáltam a héten, akkor el is határoztam, hogy megismétlem még: Marhahúsleves, rántott karfiol, sült burgonya, a múltkor flódni is valami rettenetes fekete platnin (gránit?) de most ehellyett (el is fogyott) inkább kávét rendeltem, amihez most még szódát is kaptam, nomeg a többnyelvű köszönömös kekszet

csináltam pár képet,ebből a nézőszögből még nem volt...




elég sokáig bent voltam, a végén még leültem a recepciónál belenéniz az újsésgba, de innen már majdnem kisöprűztek, ui takaraitani kezdtek a pincérek.

.. hát azért is ragyog itt annyira minden?


ma úgy hozta a sors ( a biciklim még mindig oda a javitónál, fáraszt a nagy gyaloglás,) csak benéztem volna a közeli kerimenzára, de ottragadtam: zöldborsólevesre, paradicsomos húsgombócra

ami igaz igaz: rögtön megcsapta az orrom a jellegzetes menzaszag

ez a valami kifejezhetetlenül általános ételszag, émelyitő, már már hányingert kiváltó

de ifjúkorom minden egyes  menzája benne volt (akadt egy pár!)

szerencsére a diákok nemigen jöttek már, mennek haza, hét végére




felét se tudtam megenni az ételnek

ja; felébe se került, mint a gloriusban - mellesleg

3 megjegyzés:

  1. Egészségedre mindkét ebédet! A változatosság gyönyörködtet(?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ma viszont otthon ebédeltem, csak egy kis rántottát, mert este chanuka vacsorára mentem Szegedre, az viszont remek volt!

      Törlés