2018. december 31., hétfő

Philemonom hiánya

tulajdonképpen már elmondhatom
egyetlen egy ember nem volt az életemben
aki "mindhalálig" szeretett volna
ezt most már így ki lehet mondani...
nem jó érzés
de biztos nem is érdemeltem volna
vagy nem is tudom
szerettek elég sokan de csak átmeneti időkre
s szerintem az aki nem szeret mindig,
az nem is szeret semmikor se
sajnálom,hogy nem volt
Philemonom
s főleg hogy most nincs
most hiányzik
igazán
az étteremben megkérdezte a pincérlány
hozza-e már az ételt vagy megvárom ...
kit? a partnerem.- magától értetődön mondta..
hát lehetne?

lehetett volna...

14 megjegyzés:

  1. Pardon, de ha jól tudom, Baucisz a feleség volt, aki hársfává változott és Philemon, a férj, akiből tölgyfa lett, s törzsük örökre összefonódott...

    VálaszTörlés
  2. Nem Philemon? Szarvashiba! köszönöm a helyreigazitásod, pótolom...(de hogy?)

    VálaszTörlés
  3. végül is csak egy szót kell kijavitanom:)

    VálaszTörlés
  4. azt meg kell mondjam . elismeréssel -, hogy rajtad kivsül senki se vette észre-....!

    VálaszTörlés
  5. Tétováztm egy darabig, hogy megírjam-e, nem akartam "tudálékosnak" tűnni... De ha nem veszed rossz néven, annak örülök!

    VálaszTörlés
  6. Jaj, ellenkezőleg,(én mindig, tanárként is örültem, ha tévedésemre figyelmeztettek) egyébként a Philemon névnek jobb is (költőibb) a hangzása:) Szerintem nagy baklövés volt Baucis:)

    VálaszTörlés
  7. Zs.H. Hát ez nem tetszik, mert T éged igazán lehet szerintem szeretni. Diákként is nagyon szerettünk, legalábbis én mindig csodáltalak és próbáltam magamba szívni a tőled kapott hasznos útravalókat. Szinte az egész tanári timm példaértékű volt. ____ Borzasztó, már megint veszekednek mellettem a szomszédék. Nagyon felzaklat. Dúrva beszéd, szitkolózás, dulakodás. Egyszer áttörik ezt a vémony falat... Már volt, hogy átmentem, és rendre intettem a hölgyet, egy ideig ért is valamit, de mostanában újra elkezdte. Valaki így búcsúztatja az évet.... Jól el kanyarodtam a beszélgetésünk témájától. Mikor elballagtunk, 19. évesek voltunk. Az utolsó érettségi találkozón nem tudtam közeledbe férkőzni. Ami köztünk kialakulóban van, az amúgy is egy bensőségessebb aurát kíván meg. Nagy Ágival vagyok még így. Szeretere méltó vagy! Gyönyörű, okos lányod, unokád van. Az igaz, nem mindig happy minden, de az élet már csak ilyen. Örülök, hogy tőled tanulhattam és tanulhatok.Erőt,egészséget kívánok 2019-re, szeretettel. 🎉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen szavaid, (ne izgasd magad a szomszédokkal! mindenhol vannak...) Sajnos hajlok egy kisbúbánatra, nem kell komolyan venni! :) A lehető legjobbakat és szépeket kivánom a jövő évre!

      Törlés
  8. H.M.M. Juli ez igaz amit irtal de ott a legfontosabb neked is nekem is a lanyod (a lanyom es az unokam) es az unokad Legalabb is az O szeretetuk mindent be es ki tolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát persze, de már ő is (az unokám!) férhez akar adni! :)

      Törlés
  9. Az, hogy nem érdemelted meg, nem igaz, csak rosszul választottál. A lányunk,unokánk nagy ajándék, akik holtunkig szeretnek, sőt utána is, de nem egyenlő a szeretetük azzal, amit most hiányolsz. Csodák pedig bármikor lehetnek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akit választottam tán szeretett is..., s mindhalál(á)ig, csak rosszul...:(

      Törlés
    2. Sz.M. Sajnálom! Lehet hogy akkor másképp ítélted meg a dolgokat és most tisztábban látod. A szálakat viszont el kell kötözni. .... és fel a fejjel, amíg van!!! (mármint fej)

      Törlés
    3. ..ez utóbbi fontos ! :) (egyébként a "rosszulszeretés" nem fönttartható! hosszú távon)

      Törlés