2023. február 17., péntek

MIÉRT FÁZTAM MEG? 2009 FEBR 17

 ..2009. febr. 17.

na tessék! megfáztam! tegnap délután már fájogatott a torkom, kicsit bedugult az orrom, bujkálgatott bennem valami - ahogy mondani szokás, meg dideregtem is, bár visszacsavartam maximumokra a radiátorokat (amit előbb le, mihelyt megkaptam a horribilis összegről szóló haviszámlát), lányom íróasztalán - távutasítása segítségével - Wittgenstein alatt találtam coldrexet, strepstilst, úgyhogy nem kellett patikába mennem, sőt a tintahalas affér utánról megmaradt a sumetrolim, azt is bevettem, meg C vitamint, de reggelre mégis még rosszabbul lettem, vagyok; erősödött a torokfájás, reszel, kapar, nyelni se igen tudok; folyik az orrom, könnyezik a szemem; fáradtak a végtagjaim, és a jobb lapockám is furán fáj, de remélem csak izomfájdalom.

egyáltalán... kutyául vagyok

Most töprenghetek, honnan jött ez az egész. A hétvégi Pestre ruccanásom igazán meg se kottyant, végig jól voltam, minden szempontból, inkább túl jól, - ha van ilyen. De. Hideg volt. A vonatban túlmeleg. A teremben huzat, és főleg rengeteg ember, ami -influenzajárvány idején - nem a legegészségesebb környezet, utcákon alig voltam, de amikor igen, átázott a "hótaposó" vastag de gumitalpú cipőm - most fogom kidobni; elrepedt a talpa; megcsinálhatatlan.

Napersze , meg a belső, "lelki" okok! Onnan indul minden. Ilyen körülmények hatására is csak akkor lehet beteg az ember...

Pedig pénteken fel akartam menni Pestre, a PIM-be, ahol in memoriam Szőke György lesz; kaptam meghívót (mint egykori tanítvány, attól az egykori tanítványától, aki később munkatársa is lett - ) Tavaly ilyenkor meg volt szervezve a busz a temetésére az egyetemről, készültem is rá, de aztán csak nem tudtam menni. Mint általában... MERT mindig közbejön valami, ha én egy temetésre készülök. Mindig belebetegszem, előre. Lám még egy - ezt kompenzálható - emlékest gondolatára is.

Nem szeretek temetni! Nem szeretek búcsúzni...

(Inkább fájjon a torkom, és fújjam az orrom, és fájjon a fejem és alig kapjak levegőt .... (?!)

és talán, hogy pihenjek kicsit?, mélyedjek el magamban... (?) úgyse tudok mást csinálni!..

aliz2. :: 2009. febr. 17. 9:59 :: 5 komment ::

Címkék: egeszseg emlekezes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése