2021. január 27., szerda

egyszer se

 vannak ezek a szlogenek, igy holokauszt emlékünnep tájékán, hogy 


SOHA TÖBBÉ!!!


bevallom, engem irritál...

mi az hogy "soha többé"

én azt se tudom elfogadni

hogy EGYSZER volt

mert nyilván nem szabad lett volna megtörténnie a borzalomnak egyszer SE

ez a soha többé, kvázi jóváhagyná, hogy na egyszer, igen, megtörténhetett

NEM!!!!

SOHA TÖBBÉ???

Kevés! végtelenül kevés!!!!

Egyszer se!

SOHA SE!!!!

(Képtelenség, valami jóvátehetetlen történt egyszer. s ha mér  - ó borzalom - megtörtént!  azo- n soha nem lehetünk már túl!!! nem elég nem megengedni az ismétlést..az még nagyobb képtelenség lenne!!! Inkább maradjunk csöndben. Gyászoljunk!)



EMLÉKEZZÜNK és EMLÉKEZTESSÜNK!

2 megjegyzés:

  1. Uri Asaf
    igazad van

    Gonda Julia
    köszönöm!

    Gál Péter
    Ez a soha többé már olyan sokszor elhangzott. Hiteltelen.

    Gonda Julia
    én is ezt mondom, de nem csak a sokszori elhangzás miatt, hanem eleve! (bár, gondolkodás és érzés nélkül is mondják! - szinte bosszantó)

    VálaszTörlés

  2. Paloczi Gabi
    Nekem nem hiteltelen. Peldaul gondoljatok jol bele mi tortent amikor a Trump altal osszehivott es felajzott tomeg Washingtonban mit csinalt par hettel ezelott. A legnagyobb resze ezeknek a tuntetoknek visszament volna a feketek rabszolgasagaig.
    Vagy gondoljatok es olvassatok utana mi tortent a Qanon Nevu szelsojobb csoporttal, akik miutan nem sokra mentek az Usaban, Nemetorszagban aratnak es egyre tobben vannak.
    Vagyis, akkor amikor Ilyen demokraciakrol beszelunk, ahol a szelsojobb csoportok nincsenek tiltva, csak mondjuk korlatozva, ilyen jelszavak mint a “sohatobbe” igenis megalljak a helyuket, es minel jobban latszolag elcsepelodnek, az annal jobb.
    Ugyanitt hoznam fel a Magyar ciganyok helyzetet is. Mert amikor 50-60 evvel ezelott egy ciganylany orvostan hallgato lett, a szeretoje megolte egy szep napon. Arrol, hogy a zsidogyulolet mennyire az emberekben van meg arrol mar nem akarok beszelni. De itt volt a peldaul elottetek: a szegyentelen zsidok az egy oras vetitesre egy festmeny ele tettek a vetito vasznat, nem szo szerint, de ez hangzott el itt. Ha ez nem vilagos, akkor gondolkozzatok el mindezen.
    Az egeszen szesojobb fiatalok csoportja, terjed a vilagban. Es minden hol, minden jobberzesu embernek mindent ami tavolrol nem jelent sokat gondolkodnia kellene.
    Nem a makoi zsido emlekmu kapott oda nem fero emleket nem
    férő emléket nem régen?

    Gonda Julia
    értelek, de akkor is elhibázott, SŐT, mert ez csak erősiti őket..(mintegy létjogosultságot adva nekik) .paradox módon!!!! Én nem megyek be az ő utcájukba, semmiképp sem! Én túllépek....

    Paloczi Gabi
    Te tullepsz. Ez a te dolgokat, hogyan dolgozod fel. De attol, hogy tullepsz azzal altatod magadat vele, de nem befolasoltad se igy se ugy azt ami korulotted tortenik. Es nem cinkos aki nema? En konkret ellenkezojet mondom. A sunyitas nem mukodik. Az megemlekezes nem mukodik. A hangos tiltakozas igen

    Gonda Julia
    Ha nem vennéd észre én egyáltalán nem vagyok néma! 🙂 csak én nem átgondolatlan és kiüresedett közhelyekben beszélek! Te mit csinálsz? Effektive!!! (a "sunyitást" remélem nem rám mondtad , nagy melléfogás lenne! 🙂 Azt hiszem meg se értettél, de nem baj!

    Cserba Istvan
    Paloczi Gabi
    „Vagyis, akkor amikor Ilyen demokraciakrol beszelunk, ahol a szelsojobb csoportok nincsenek tiltva,…”
    Csak érdekességnek a "demokrácia?" fogalma:
    „A demokrácia ALAPELVE, hogy a társadalom tagjai közötti MINDENNEMŰ HATALMI KAPCSOLAT azokban gyökerezik, akik ENGEDELMESKEDNEK és nem azokban, akik PARANCSOLNAK”
    De
    mivel mindenki MAGA dönti el, hogy engedelmeskedik-e vagy sem, csak akkor fog engedelmeskedni, ha azt előnyösnek ítéli.



    Tomi Ladanyi
    Paloczi, vidd a mocskos Trump-gyulolo propagandadat mashova. Ne alazd meg a holocaustot.

    VálaszTörlés