2021. január 2., szombat

2020 veszteségei

 VESZTESÉGEK idén is voltak, nagyobb számban is...mint tavaly, azt hiszem

hirtelen elment Török Jóska gyerekkori jóismerős, osztálytárs (Pista)  öccse, jóbarát , egyetemi tanár és pap... kedveltem,  anyukája jó barátnője volt az én anyukámnak...(vannak dolgok , amiket nem mondunk el, s már sose mondhatjuk....)

meghalt a legfiatalabb egyetemi tanárom, Jakócs Dániel, akivel újabban (igaz, csak telefonon) közelebb  kerültem...figyelt rám.. és jól emlékezett (az ilyesmi nagy kincs...sajnálom, hogy elment. (fiatalon mindig mosolygott)

dr Altmayer, a szülészorvosom....."reklámja" voltam akkoriban késinek számitó anyaságommal--- hálás vagyok neki, a lányomért (anyu is az volt, egy gyönyörű (nagyméretű, bekeretezett)csendéletet adott neki...

Csillag Feri jóbarát volt....(lányom anyósa révén ismertem meg...karácsonyi összejöveteleken, majd a fb-on is))

és a szomszéd kerékpárjavitó bácsi, aki még vasárnaponként is nyitott ajatajú garázsa előtt bütykölt...és beszélgetett...


Felföldi Anikó, (kitre még nagybátyám is azt mondta anno hogy tiszta B.B.)

Csukás István Süsü, Pompom, maga a mese, kislányom gyerekkorában imádta...

Kovács Zsuzsa az örökké mosolygó szinésznő, kortárs, még Szegedről ismertem, mindig szembetalálkoztunk az utcán

Bálint gazda, akivel egyszer váratlan előbukkanásakor kezet fogtam és üdvözöltem a makói ktárban (annyira megörülve neki - mély rokonságot érezve vele, pedig akkor még nem tudtam, hogy ő is...)

Benkő László is kortárs.... 43-as, a gyönyörű, oratorikus Omega zenéivel (Jó, hogy pár éve meghallgattam őket a református templomban)

Balázs Feco lirai dalaival., nagy (és beteg?) szivével... homok a szélben?...koronavirus áldozat...

és most sokan mások is ("kik nem halta( volna) meg azelőtt"....)



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése