2024. február 28., szerda

könyvekkel a mentális egészségért

 





Férfi-nő kapcsolatok, a felnőtt élet játszmái, a „láthatatlan munka”, elnyomás és rend – ezekről ír verseiben mély érzékenységgel és finom humorral Turi Tímea. Legutóbbi, Egyszerre egy beszéljen című kötetében olyan helyzeteket mutat meg, amelyekről egyébként nem könnyű beszélni. A versek különböző női tapasztalatokat mutatnak meg, érzékeny távolságtartással közelítenek a személyeshez.

"Könyvekkel a mentális egészségért" sorozatunkban Turi Tímeával beszélget Szeder Kata március 26-án 18 órakor a Millennium Házában.

Regisztráció ITT.

Az irodalomtörténész, kritikus Szűcs Teri akkor kezdte írni feljegyzéseit, amikor az édesanyjánál demenciát diagnosztizáltak. Érzékenyen és diszkréten megírt feljegyzései azonban nem magántermészetű vallomások: ez a gondoskodás könyve, segítő irodalom a demenciáról, az otthonápolás mindennapjairól, a felejtésről és az emlékezésről. A Visszatért hozzám az emlékezet című kötetről Szeder Kata beszélget  Szűcs Terivel a Könyvekkel a mentális egészségért című sorozatban május 7-én 18 órakor a Millennium Házában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése