2019. augusztus 20., kedd

szép, csendes hely

Van sok szép, csendes helye a Városnak- Most a Szent István téren ülök.



Balra a katolikus templom. ,



előttem a Szent Háromság szobor, 


jobbra mellettem az azt jelképező kút,



hátam mögött a katolikus  egyházi  iskola (ide jártam két évig, csak akkor még nem volt az a hatalmas kereszt a tetején, ami most a lomboktól nem is látszik)



mikor elhaladtam, ebéd előtt,  (ami a Szent Gellért borházban volt!) a templom előtt , isten tisztelet volt (aug 20-i) még a küszöbön is álltak...(utólag láttam fotókon, hogy itt volt Pestről Török Jóska barátom is a papok közt, ha tudtam volna, és beférek, bemegyek)

engem nem zavar A KERESZTÉNY KULTURA gyakori emlegetése, de csak addig nem.amig nem kirekesztő, de attól tartok, az.  (Hiszen mikor a kulturáról van szó, a kulturális örökségről, az bizony  zsidó-keresztény, csak a zsidó előtag általában - s nem véletlenül! - lemarad!

***

Csönd van. Már az istentiszteletnek is vége, csak egy bagoly huhog a messzi távolban, közelebb kisebb madarak csivitelnek,elsuhant előttem egy biciklis....

Itt a természetben teljes az egyetértés

A fák (bármilyenek is) nem mutogatnak egymásra.. Jól megférnek egymás mellett tarkaságukban

de tovább kell menni, terjed a nap a padon

4 megjegyzés:

  1. N.Á. Török Józsi Makón? Egykor a szomszédságban lakott, sokszor jött Petőfi Sanyihoz - mindkettő nagy fiút mi kicsik, csak az udvar távolából lestük, csodáltuk

    VálaszTörlés
  2. T.L: Angolszasz orszagokban 'judeo-christian', a 'judeo' sosem marad le. Itt meg van valami respektus a tortenelmi tenyek irant. Az AD307-ben osszeallitott kereszteny Biblia nagy resze Mozes 5 konyve. Nincs kulon 'zsido biblia'. A keresztenyseg megalapito zsinatja, amely a hal szimbolumot is felcserelte a keresztre, szulte a Bibliat, melynek ket resze a Regi Testamentum (tanusitas, tortenet) es az Uj Testamentum, a 'Szovetseg' teves es felrevezeto forditas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát sajnos közelse vagyunk angolszászok! :(

      Törlés