2019. augusztus 21., szerda

éjszakák

irtózom az éjszakától
(felét ébren is töltöm)

kiszámíthatatlanok
nem tudni mit álmodok
és egyáltalán hol vagyok
hogy vagyok - vagyok?

csak akkor tudom
ha felébredtem
hogy voltam
mit álmodtam
(jó esetben)

***

de ha nem?!

(akkor benne
maradtam
a kátyúban)


aug 19

6 megjegyzés:

  1. T.S.
    Az alvás egy kisebb halál. Az elme tudatlan állapota a test felett.
    Éppen ezért alszanak kevesebbet a kor előrehaladtával az emberek
    Nem mernek elaludni, mindent a tudathoz kötnek. "Addig élek, amíg látok, amíg lélegzem" de mi értelme a kis szobában egyedúl virrasztani? Mi lenne ha minden éjszaka egy utazásra mennél a lelkeddel? Ahol még nem jártál, ahova vágytál eljutni?
    Merj aludni, merj álmodni, utazni a lelkeddel világokon, időn es tereken túl és az éjszakák , azok a holdfényes, tücsökciripelős, csillagokat hullájtó éjszakák értelmet nyernek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon ritkán emlékszem az álmaimra, és azok is csak utólag szórakoztatnak :) (de nem virrasztok, mindig csinálok valamit:)

      Törlés
    2. T. S. A lényeg, hogy élvezzem az éjszaka minden percét. - van, hogy azt játszom, "ma a fáraók közé szeretnék menni" és hagyom , hogy az én mesevilágom repitsen Egyiptomba....az mar nem lenyeg, hogy emlékszem e rá reggel vagy sem voltam, láttam, éreztem Egyiptomot

      Törlés
  2. K.F. Nem értettem kiskoromban,hogy néha amikor Fodor nagyszüleimnél aludtam,-este nagyapám lefekvés előtt mindig megfésülte a gyönyörű göndör/fodor/ ezüst haját,és meg is kérdeztem,hogy miért ez az esti szeánsz?Annyira emlékszem a válaszból,ami a lényeg maradt,hogy ha bárhova utazik éjszaka,jólfésültként érkezzen,ne kócosan,Ne felejtem el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. D.Zs.Nekem ezt a nagymamam csinalta eytenkent, megfesulte es befonta a hajat :) erdekes

      Törlés
    2. mindentől függetlenül a hajnak is jót tesz, s ezt igy is kéne csinálni (régen mindenki igy csinálhatta, régi filmekre gondolok....)

      Törlés