2019. július 18., csütörtök

fikció

én azt hiszem, a fiktív íráshoz kell egy kis.... na most ne legyek sértő, a szavak közt nehéz válogatnom, de majdnem azt írtam hogy szélhámosság, hazudozás,.mondjuk nagy fantázia... megengedem, elngendem,de könyörgöm , akkor ne is keverjék a valóság elemeivel, mert az nem fair...

legyen vagy...vagy....


julius 12

7 megjegyzés:

  1. R.T. Ha megengeded, teljességgel ellentétes véleményen vagyunk... Hogy jön a "fiktiv íráshoz" a "szélhámosság, hazudozás"... Es miért ne keveredhetne a valóság elemeivel? Akkor hol az írói szabadság? Arról nem beszélve: mintha a "valóság" valami érinthetetelen szent dolog lenne... Én viszont nem megyek el addig, hogy a "fantázia hiányának" nevezném, mert szerintem az ún. naturalizmusnak, tanúvallomásnak is megvan a maga jelentősége. Künlönben is mindenek felett a stílus számít, azt hiszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kene kiragadni es szószerint venni olyan szavakat amit jeleztem h csak "majdnem" írta,tehat nem irtam ;) a keverés pedig nem koser.de sokan fogyasztanak treflit;)

      Törlés
  2. Sz.I.É. Teljesen igazad van ,hiszen kihangsúlyoztad,hogy fiktiv .Minden belefér,kivéve a valóság .

    VálaszTörlés
  3. E.N. Nem értem. Miért ne keverjék a valósággal a fikciót és ha teszik, az miért nem fair?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kérdezd meg attól, akit "megirtak" úgy hogy kétes és bántó helyenként hazug valóságelemekkel keverték össze! (a szent irói szabadság jegyében)!

      Törlés
    2. Ervin Nemeth
      Oh, az már más. Bár pont dolgozom egy "féldokumentum" anyagon, ahol sok valóságon alapuló eset is megjelenik, jóllehet olyan mértékben eltorzítva, hogy még az érintettek sem biztosan ismernének rá magukra. Persze más az, amikor az eredeti vádiratok(ból) szó szerint idézek adott részeknél. Oda nem keverek fantáziást és ott csak nyilvánosan publikált tények vannak. És csak kezdőbetűk, ahogy az ügyészek megfogalmazták... Olykor az olvashatóság miatt kell az írói szabadság a valóságon alapuló de mégis fiktív esetekhez, de a beazonosíthatóságot nem tartom elfogadhatónak az olyan részeknél.
      Válasz2 é.Módosítva
      Gonda Julia
      csak óvatosan, szerintem nagyon preciznek szabad csak lenni a tényekkel, ha már dokumentum! a beazonosithatóság kérdése relativ, sose tudhatod...! Én sose mernék ilyen ügyletekbe belemenni...
      Válasz2 é.
      Ervin Nemeth
      Csak félig az. Sőt, talán csak harmadáig. Óvatos leszek! 😃
      Válasz2 é.
      Gonda Julia
      oké
      Válasz2 é.


      Törlés